Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πώς θα βοηθήσετε το μωράκι σας να ξεχωρίσει τη μέρα από τη νύχτα!

Πώς θα βοηθήσετε το μωράκι σας να ξεχωρίσει τη μέρα από τη νύχτα!

Επιτέλους γυρίσατε στο σπίτι με το μωράκι που κυοφορούσατε για εννέα μήνες. Και για εσάς αλλά και για εκείνο είναι όλα νέα αλλά περισσότερο για εκείνο καθώς έχει έρθει σε έναν νέο κόσμο «φωτεινό»!

Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται πώς μπορούν να βοηθήσουν το μωράκι τους να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να υιοθετήσετε για να βοηθήσετε το μικρούλι σας να εξοικειωθεί με τη διαφορά ανάμεσα στις βραδινές και τις πρωινές ώρες. Να μάθει δηλαδή τη διαφορά ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανοίξτε τις κουρτίνες, παίξτε παιχνίδια και μην ανησυχείτε καθόλου για το θόρυβο. Βάλτε σκούπα, απορροφητήρα και μην σας ανησυχεί το γεγονός ότι κοιμάται. Θα πρέπει να μάθει πως τη μέρα κάνουμε θόρυβο σε αντίθεση με τη νύχτα που θα πρέπει να επικρατεί πλήρης ησυχία.

Τις βραδινές ώρες, χαμηλώστε τα φώτα και βάλτε το μωρό σας να ξαπλώσει αφού το κάνετε μπανάκι, το ταΐσετε και το αλλάξετε. Αποφύγετε τους έντονους θορύβους και αν κατά τη διάρκεια της νύχτας κλάψει, επισκεφθείτε το δωμάτιό του χωρίς να του μιλήσετε. Αλλάξτε το αν χρειάζεται ή βάλτε του την πιπίλα και αποχωρήστε από το χώρο του.

Έτσι το μικρό σας θα μάθει σιγά σιγά να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα, καθώς και ότι τη νύχτα δε συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα, οπότε και είναι προτιμότερο να κοιμάται.

Πηγή: mothersblog.gr