Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πόσες μέρες πρέπει να μένει μια γυναίκα στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό;

Πόσες μέρες πρέπει να μένει μια γυναίκα στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό;

Πιστεύετε ότι η Δούκισσα του Cambridge έφυγε γρήγορα από το μαιευτήριο αφότου γέννησε την πριγκίπισσα Σαρλότ; Μέσα σε δέκα ώρες έγινε η εισαγωγή της, γέννησε και έφυγε.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει τη μέση διάρκεια του χρόνου παραμονής των γυναικών μετά τον τοκετό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά. Οι περισσότερες μαμάδες στη Βρετανία, παίρνουν εξιτήριο μέσα σε έξι ώρες μετά τον τοκετό. Ναι, καλά διαβάζετε, έξι ώρες.

-----------------------------------------------------------------------------------------oij 1

Τα ευρήματα από αυτή την πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 486 μητέρες από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιών (RCM), έδειξαν ότι δύο από τις πέντε μητέρες νιώθουν ότι έφυγαν από το νοσοκομείο πάρα πολύ σύντομα. Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί του νοσοκομείου, η έλλειψη μαιών και η έλλειψη κλινών είναι οι αιτίες που οι περισσότερες γυναίκες φεύγουν αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος διαμονής στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό είναι 4-5 μέρες.

-----------------------------------------------------------------------------------------oij 2

Στη δεκαετία του 1970 οι περισσότερες μαμάδες παρέμεναν για επτά έως 14 ημέρες μετά τον τοκετό στο μαιευτήριο. Στη δεκαετία του 1980, αυτή μειώθηκε σε 5 έως 10 ημέρες και στη δεκαετία του 1990, τρεις έως επτά ημέρες.

Ενώ μερικές μαμάδες θέλουν να επιστρέφουν στις ανέσεις του σπιτιού τους, κάποιες άλλες προτιμούν να παραμένουν στο νοσοκομείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και ξεκούρασης μετά τον τοκετό. Κάτι που το νοσοκομείο μπορεί να τους προσφέρει, μιας και τις μέρες διαμονής, πέρα από το θηλασμό που μπορεί να προσφέρει μια μαμά, τη φροντίδα του μωρού την έχουν αποκλειστικά οι μαίες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας Αριστείας (NICE), το χρονικό διάστημα που η μαμά μπορεί να παραμένει στο μαιευτήριο θα ποικίλει, καθώς θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η υγεία και η ευεξία της ίδιας και του μωρού της!

Πηγή: mothersblog.gr