Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Πόσο καιρό περιμένουν οι γυναίκες για να κάνουν σεξ μετά τον τοκετό;

Πόσο καιρό περιμένουν οι γυναίκες για να κάνουν σεξ μετά τον τοκετό;

Μετά την γέννα ο κόλπος χρειάζεται χρόνο για να αποκατασταθεί πλήρως. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν τις νέες μητέρες να περιμένουν έξι εβδομάδες τουλάχιστον μέχρι να ξανακάνουν σεξ μετά τον τοκετό.

Η αλήθεια είναι ότι έξι εβδομάδες είναι ένα πάααρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (1008 ώρες, αλλά ποιος μετράει;) Από την άλλη ούτε την αμέσως επόμενη μέρα μετά την γέννα είναι δυνατόν να κάνει μια γυναίκα σεξ.

Φυσικά ο καθένας ξεχωριστά γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο το σώμα του και μπορεί να κάνει μια δοκιμή. Σε ποσοστά όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο χρονικό διάστημα περιμένουν οι γυναίκες για να έρθουν σε επαφή με τους συντρόφους τους;

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό σε αυτόν τον τομέα της επιστημονικής έρευνας και ρώτησαν περισσότερες από 800 νέες μητέρες σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, η μέση γυναίκα περιμένει 2,1 μήνες για να ξανακάνει σεξ μετά τον τοκετό. Ερευνητές παρακολούθησαν τις γυναίκες για κάμποσο καιρό τον τοκετό και διαπίστωσαν ότι το 17% των ζευγαριών έκαναν και πάλι σεξ πριν από την συμπλήρωση των «απαιτούμενων» έξι εβδομάδων ενώ το  62% έκαναν σεξ αφού πέρασε το προαπαιτούμενο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, το 22% των γυναικών περίμεναν περισσότερο από τρεις μήνες για να κάνουν σεξ, ενώ όλες σχεδόν οι γυναίκες έκαναν σεξ μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης.

Δυστυχώς, υπήρχαν και κάποιες όχι τόσο ευχάριστες αποκαλύψεις: το 21,1% είπαν ότι η σεξουαλική τους ζωή μειώθηκε μετά τον τοκετό, και ενώ το 87% των γυναικών είπαν πώς επιθυμούν να έχουν μια καλή σεξουαλική ζωή μετά την γέννηση του βρέφους, αυτό σημαίνει όμως ότι ένα 13% δεν ενστερνίζεται την ίδια άποψη.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή και μετά τον τοκετό, όπως άλλωστε έχουν οι περισσότερες γυναίκες.

Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να προχωρήσετε με τους δικούς σας ρυθμούς και να μη συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή με εκείνη των άλλων γυναικών.

Όσον αφορά την πεσμένη σεξουαλική ζωή μετά τον τοκετό αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές δεν μελέτησαν αυτές τις γυναίκες για όλη τους τη ζωή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η στέρηση ύπνου, ο θηλασμός και γενικότερα η φροντίδα του μωρού, τον πρώτο καιρό είναι λογικό να είναι το πρώτο μέλημα μιας μαμάς. Σταδιακά είναι βέβαιο ότι η σεξουαλική λίμπιντο θα επιστρέψει.

Πηγή: baby.gr