Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πού οφείλεται η μαύρη γραμμή που παρατηρείται στην κοιλιά μιας εγκύου;

Πού οφείλεται η μαύρη γραμμή που παρατηρείται στην κοιλιά μιας εγκύου;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα της γυναίκας είναι πολλές.

Μία από αυτές αφορούν την εμφάνιση μίας σκουρόχρωμης γραμμής στην κοιλιά της, τη λεγόμενη linea negra. Η συγκεκριμένη μαύρη ή σκούρα, κάθετη γραμμή είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική. Συνήθως ξεκινά χαμηλά στην κοιλιά και συνεχίζει διασχίζοντας τον αφαλό φτάνοντας αρκετές φορές και στο ύψος του στήθους.

Εμφανίζεται κατά το δεύτερο και κυρίως το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ μπορεί να παραμείνει εκεί για αρκετούς μήνες μετά τον τοκετό. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να παραμείνει και μόνιμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τη γραμμή αυτή την προκαλούν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης οι οποίες ευθύνονται και για το σκούρο χρώμα που παίρνουν σιγά-σιγά οι θηλές . Οι ορμόνες αυτές διεγείρουν τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη, έτσι οι πιο μελαχρινές γυναίκες εμφανίζουν εντονότερα τη γραμμή αυτή.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν εμφανιστεί  η γραμμή. Μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει η έγκυος να προστατεύει την κοιλιά της από τον ήλιο βάζοντας ενισχυμένη  αντιηλιακή κρέμα.

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr