Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Πράγματα για τα οποία οι μαμάδες δεν θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές!

Πράγματα για τα οποία οι μαμάδες δεν θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές!

Όλοι οι γονείς κάποια στιγμή θα νιώσουν ενοχές, είτε γιατί το μάλωσαν επειδή φώναζε στο σούπερ μάρκετ, είτε γιατί δεν του έκαναν το χατήρι να κοιμηθούν μαζί στο κρεβάτι του μπαμπά και της μαμάς.

Το να είσαι μπαμπάς και μαμά όμως είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο. Τα παιδιά κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και όλα εκείνα τα οποία κάνουν τώρα θα σας λείψουν.

Ποιες είναι όμως οι κοινές ενοχές που νιώθουν όλοι οι γονείς και γιατί δεν θα έπρεπε να τις νιώθουν;

Εμμονή με τον ύπνο.
Η αλήθεια είναι πώς όλοι οι γονείς νιώθουν ενοχές για τον ύπνο τους. Από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και μετά τη γέννηση του παιδιού όλοι οι γονείς δεν προλαβαίνουν να κοιμηθούν όσο θέλουν. Υπομονή αυτό θα σταματήσει μετά τον 18ο χρόνο καθώς το παιδί θα έχει φύγει από το σπίτι για να σπουδάσει.

Εκβιασμός.
Δεν χρειάζεται να εκβιάζετε το παιδί σας για να σταματήσει το κλάμα. Ένα απλό παιχνίδι από το δωμάτιό του αρκεί.

Θέληση για εργασία εκτός σπιτιού.
Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε να επιστρέψετε στη δουλειά σας, πόσο μάλλον αν αυτό που κάνετε εκεί σας αρέσει πολύ και περνάτε δημιουργικό χρόνο. Δεν είναι κακό να σκέφτεστε το πότε θα γυρίσετε στη δουλειά, εξάλλου το μωρό θα το βλέπετε όταν γυρνάτε σπίτι μέχρι το βράδυ που θα το βάλετε για ύπνο.

Βγαίνει από το σπίτι με δύο διαφορετικά παπούτσια.
Δεν χρειάζεται να φωνάζετε και να χτυπιέστε επειδή φόρεσε το μικρό σας δύο διαφορετικά παπούτσια. Αφήστε το να βγει έτσι έξω από το σπίτι. Εξάλλου παιδί είναι κανείς δεν θα το παρεξηγήσει αν φοράει ένα κίτρινο παπούτσι και μια ροζ μπαλαρίνα στο ίδιο πόδι.

Καμένο φαγητό.
Ναι, πολλές φορές συμβαίνει το παιδί να πεινάει την ίδια στιγμή που έχετε βάλει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και το μάτι της κουζίνας είναι αναμμένο στο 9. Δεν πειράζει που το φαγητό καίγεται πού και πού. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα delivery.

Φωνές δημόσια.
Και τι έγινε που φωνάξατε δημόσια. Έχει καλύτερη ακουστική το εμπορικό από το σπίτι σας και δοκιμάζετε τις φωνητικές σας ικανότητες.

Το μωρό κλαίει.
Τα μωρά δεν έχουν άλλο τρόπο έκφρασης πέρα από το κλάμα. Δεν φταίτε εσείς. Πάρτε το στην αγκαλιά σας, χαϊδέψτε το και κάντε βόλτα μαζί του πάνω κάτω στο σαλόνι, λέγοντάς του κάτι με τη βελούδινη φωνή σας.

Πηγή: mothersblog.gr