Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Single Mom Guide: Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για κάθε single μαμά εκεί έξω!

Όσες από εμάς είχαμε τη χαρά να γίνουμε μανούλες, γνωρίζουμε πόσο απαιτητική μπορεί να γίνει μία καθημερινότητα που περιλαμβάνει παιδιά, γραφείο, μαγείρεμα και ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μας. Τι γίνεται όμως, με όλες εκείνες τις… σούπερ ηρωίδες μανούλες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους;

Όποιος δεν έχει ζήσει μία παρόμοια συνθήκη, δύσκολα θα καταλάβει πώς μία μαμά μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί, ενώ συγχρόνως εργάζεται και συντηρεί ένα νοικοκυριό. Ακόμη και για μία έξοδο με φίλες ή ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, εκείνες χρειάζεται να σκαρώσουν… στρατηγικό πλάνο!

Αν είσαι και εσύ, λοιπόν, μία από τις γενναίες μαμάδες που περιγράφω παραπάνω, στο κείμενο που ακολουθεί θα βρεις έναν ολοκληρωμένο οδηγό… επιβίωσης, που θα σου εξασφαλίσει ελεύθερο χρόνο και θα κάνει  την καθημερινότητα πολύ πιο απολαυστική. Γιατί #Toramporeis!

Ακολουθώντας πιστά μια απολαυστική ρουτίνα

Εάν υπάρχει ένας… εχθρός για κάθε single μαμά, αυτός δεν είναι άλλος από τον χρόνο. Για σένα, λοιπόν, που θες να μετατρέψεις τον χρόνο από «εχθρό» σε «σύμμαχο», το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαμορφώσεις μία συγκεκριμένη ρουτίνα που θα εξυπηρετεί εσένα και το παιδί. Με αυτό τον τρόπο, η καθημερινότητα θα κυλάει «ρολόι» και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ μέσω εφαρμογών που μπορείς να κατεβάσεις στο smartphone σου, θα οργανώνεσαι καλύτερα και δεν θα αφήνεις ούτε λεπτό της ημέρας να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Ένα ακόμη «μυστικό» που θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο, είναι να δημιουργήσεις εβδομαδιαίες λίστες γευμάτων και να προετοιμάζεις μερικά πιάτα από το Σαββατοκύριακο. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να αναρωτιέσαι κάθε πρωί «τι να μαγειρέψω σήμερα», ούτε θα περιορίζεις τα απογεύματα σου πάνω από μία κατσαρόλα. Αντίθετα, μπορείς να τα περάσεις παρέα με μία φίλη, πραγματοποιώντας μία προπόνηση pilates ή yoga, μία βόλτα για χαλαρό περπάτημα και window shopping, απολαμβάνοντας συγχρόνως τη μοναδική γεύση μίας Heineken 0.0 χωρίς αλκοόλ, με αναπάντεχες φρουτώδεις «νότες». Ό,τι πρέπει δηλαδή για μία μαμά που θέλει να είναι συνεπής, αλλά να μη συμβιβάζεται σε επίπεδο απόλαυσης!

mama heineken 3

Single moms just wanna have fun!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν η καθημερινότητα επιβάλλει τη φροντίδα ενός σπιτιού και ενός παιδιού, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβεις πως χρειάζεται που και που να παίρνεις λίγες ώρες… ρεπό από τον ρόλο της μαμάς. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να εντάξεις στο πρόγραμμά σου έστω μία ώρα κάθε μέρα, η οποία θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε εσένα. Δεν έχει σημασία εάν θα την περάσεις διαβάζοντας λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο, απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό λουτρό με αιθέρια έλαια ή ένα gourmet γεύμα με τις φίλες σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να γεμίσεις «μπαταρίες» και να επιστρέψεις πιο ξεκούραστη στις μαμαδίστικες υποχρεώσεις που σε περιμένουν. Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν θες να αφήσεις το παιδί, υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες που μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί, ενώ μέσα από αυτές θα σου δοθεί η ευκαιρία να ανοίξεις τον κύκλο σου, γνωρίζοντας γυναίκες που είναι στην ίδια φάση με εσένα!

mama heineken 4

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να μην αφήσεις τον ρόλο της μαμάς, να επισκιάσει όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής σου. Ναι, είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις αφοσίωση στο μεγάλωμα του παιδιού, όμως είναι απαραίτητο να παίρνεις «ανάσες» ξεκούρασης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, απολαμβάνοντας την παρέα μίας φίλης, μια σπιτική «ιεροτελεστία» ομορφιάς ή στιγμές χαλάρωσης στο μπαλκόνι σε συνδυασμό με τη δροσιά μίας παγωμένης Heineken 0.0!

#Toramporeis #Heineken00


Πηγή