Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Smoothie για εξουθενωμένες μαμάδες

Οι μαμάδες κάνουν τα πάντα μέσα στην ημέρα τους. Ασχολούνται με όλες τις μικρές λεπτομέρειες στη ζωή των παιδιών τους, γνωρίζουν τα πάντα όσον αφορά τα αγαπημένα τους φαγητά, τους φίλους τους και τις δραστηριότητες και όλα περνούν από το χέρι τους.

Εκείνη φροντίζει για τα καθημερινά απαραίτητα όπως τα καθαρά ρούχα τους, το διάβασμά τους και φυσικά τη διατροφή τους. Μέσα από τη διατροφή τους προσπαθεί να τους προσφέρει το καλύτερο δυνατό για να είναι υγιή ειδικά τώρα που μια πανδημία έχει κάνει την εμφάνισή της. Το γερό ανοσοποιητικό είναι το Α και το Ω και αυτό το ξέρει πολύ καλά μια μαμά.

Ωστόσο όμως με το να προσέχει τους άλλους αφήνει τον εαυτό της απροστάτευτο γι’ αυτό και σήμερα αντί να της προτείνουμε μια συνταγή γεμάτη ενέργεια για τα παιδιά της θα της προτείνουμε μία για να γεμίσει ενέργεια την ίδια και να την προστατέψει από τις ιώσεις.

Τι κάνει ένα smoothie “ενεργειακό” και φουλ στις βιταμίνες

Μα φυσικά τα συστατικά του και οι βιταμίνες που έχει. Αυτά είναι μάλιστα και όλα εκείνα που “χτίζουν” ένα γερό ανοσοποιητικό.

Υλικά που μπορεί να βάλει μια μαμά στο smoothie της

Φρούτα: Όλα τα φρούτα είναι κατάλληλα και γεμίζουν με ενέργεια τον οργανισμό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο.

Kale: Το kale είναι γεμάτο με βιταμίνη , βιταμίνη Α, κάλιο, σίδηρο και κάλιο.

Maca: Η Maca ενισχύει την ενέργεια και την αντοχή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μαγνήσιο και σίδηρο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κόπωσης.

Άγλυκο κακάο: Το κακάο έχει αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη C και άλλα πολλά.

Σπόροι Chia: Είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, α-λινολενικό οξύ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και τα τριγλυκερίδια και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Τσάι Matcha: Το τσάι matcha έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, αν και η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο. Το matcha προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελεί ιδανική εναλλακτική καφεΐνης, ενώ είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ποτήρι matcha ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

smoothie gia mamades 3

Αφού είδαμε μερικά από τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τα οφέλη τους, πάμε να δούμε μια λαχταριστή συνταγή που θα σας γεμίσει ενέργεια και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας.

Υλικά: (περιέχει 206 θερμίδες)

  • 1 μπανάνα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1/2 αβοκάντο
  • 4 χουρμάδες
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • 1 κ.τ.σ κακάο άγλυκο

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε καλά. Έπειτα σερβίρετέ το σε ένα ποτήρι και απολαύστε το.

Enjoy καλές μας μαμάδες! Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας! We love you & we need you!


Πηγή