Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Smoothie για παιδιά με σοκολάτα και κεράσια – Θα το ζητάνε συνέχεια

Κρεμώδες και απαλό με σοκολάτα, αυτό το smoothie με κεράσια και χουρμάδες, είναι ιδανικό για παιδιά!

Είναι γεμάτο με τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα σμέουρα, το αβοκάντο και βούτυρο αμυγδάλου!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Γάλα καρύδας: Η ινδική καρύδα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό μας. Επίσης περιέχει καλά λιπαρά οξέα, καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό. Προσφέρει στον οργανισμό μας σημαντικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και τις απαραίτητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες «νευροβιταμίνες».

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Κεράσια: Τα κεράσια είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους βοηθούν τη συνολική υγεία, ειδικά όμως λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη αποτελούν ασπίδα κατά του διαβήτη, καθώς σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αποτελούν μία από τις λιγοστές διατροφικές πηγές μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης.

Σμέουρα: Τα σμέουρα είναι καλές πηγές σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και σεληνίου. Η παρουσία τους σε επαρκείς ποσότητες στον οργανισμό είναι καθοριστική για πολλές ζωτικές λειτουργίες.

Δοσολογία υλικών:

  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 & 1/2 κούπες νερό
  • 2–3 χουρμάδες
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 – 2 κ.τ.σ κακάο
  • 2 κούπες παγωμένα κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 1 κούπα παγωμένα σμέουρα

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα καλά και σερβίρετέ το σε μεγάλο γυάλινο ποτήρι. Διακοσμήστε με πολύχρωμα καλαμάκια, τριμμένη σοκολάτα και λίγη τριμμένη καρύδα.

Έξτρα ιδέα: Αν περισσέψει smoothie βάλτε το σε ποτηράκια ή θήκες για γρανίτες και καταψύξτε το. Θα γίνει η τέλεια γρανίτα!


Πηγή