Τρίτη , 3 Οκτώβριος 2023
Στόχος η ένταξη περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Στόχος η ένταξη περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Επιστολή της Ευ. Χριστοφιλοπούλου προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντείνει τις ενέργειες για την ενίσχυση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Όπως προκύπτει από επιστολή της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλονται προσπάθειες για να διατεθούν πόροι 10.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013» για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στόχος είναι η ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών, με την κάλυψη του κόστους ένταξης περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Ανάλογη μεταφορά πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ύψους 65.000.000 ευρώ είχε γίνει και το 2013, έπειτα από σχετική συνεργασία με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Επίσης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013» συνέβαλε στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε τοπικό επίπεδο, χρηματοδοτώντας δράσεις αναβάθμισης υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες από φορείς του δημόσιου τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 105.000.000 ευρώ.

 

Πηγή: newsbeast.gr