Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Superfood smoothie για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Τα κρούσματα μέρα με τη μέρα όλο και αυξάνονται με τους περισσότερους γονείς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο.

Το καλοκαίρι τελειώνει και οι μαθητές θα επιστρέψουν οσονούπω στις σχολικές αίθουσες.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν στο σχολείο, γνωρίζουμε όμως σαν γονείς ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να τα βγάλουν πέρα, αυτό το δύσκολο φθινόπωρο που έχουνε μπροστά τους.

Ένας τρόπος για να λάβουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες είναι το smoothie. Λαχταριστό ρόφημα που μπορούν να καταναλώσουν όχι μόνο το πρωί ως πρωινό, αλλά για δεκατιανό, απογευματινό καθώς και να αντικαταστήσει το βραδινό τους γεύμα.

Ένα από τα πιο super δυναμωτικά smoothies είναι αυτό που περιέχει μύρτιλα, μπανάνα και σπανάκι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μπανάνα: Πλούσια σε βιταμίνες A, C και B6, κάλιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, σίδηρο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

Μύρτιλο: Το μύρτιλο πιστεύεται ότι έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών όλων των κοινών φρούτων και λαχανικών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, E, και β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Ως αποτέλεσμα αυτού μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τον οργανισμό απέναντι σε διάφορες απειλές.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες. Από την άλλη, δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερίνη, γλουτένη, ζάχαρη και αλάτι.

Σπανάκι: Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.

Δοσολογία υλικών:

  • 1 παγωμένη μπανάνα
  • 1/2 κούπα φρέσκα μύρτιλα
  • 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα φρέσκο σπανάκι

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε και δώστε στο μικρό σας να το απολαύσει.


Πηγή