Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Tα δάκρυα χαράς τη στιγμή του τοκετού (pics)

Τα έχεις σκεφτεί όλα, τα έχεις φανταστεί, τα έχεις προγραμματίσει, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και όταν σπάνε τα νερά ή έρθει η μέρα του προγραμματισμένου τοκετού πας στο μαιευτήριο και περιμένεις να γεννήσεις.

Τίποτε όμως δεν σε προετοιμάζει για εκείνη τη στιγμή. Αν γίνεσαι ειδικά για πρώτη φορά μαμά, ούτε τα βιβλία, ούτε οι συμβουλές των φίλων σου, της μαμάς σου, της πεθεράς σου, της κουνιάδας σου ή των θείων σου δεν σε προετοιμάζουν για όλα εκείνα που θα νιώσεις.

Προσπαθείς να φανείς δυνατή. Λες στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις και έχεις δίπλα σου τον άνδρα σου να σου κρατά το χέρι τη στιγμή που οι συσπάσεις πάνε και έρχονται.

Ακούς τις φωνές από τα διπλανά δωμάτια, τις κραυγές γυναικών που βγάζουν στο τελευταίο σπρώξιμο και αναρωτιέσαι αν θα νιώσεις και εσύ το ίδιο. Ίσως νιώθεις φόβο, ανησυχία, δεν ξέρεις τι να περιμένεις, ακούς τις συμβουλές της μαίας και του γυναικολόγου, τις ακολουθείς κατά γράμμα, προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένη σε όλο αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Και κάπου εκεί στην τελευταία ανάσα γεννιέται το πλασματάκι σου. Το μωρό σου. Το παιδί σου. Και τα δάκρυα χαράς κυλούν από τα μάτια σου σαν ποτάμι.

Πόνο δεν ένιωσες. Άγχος δεν έζησες. Τα ξέχασες όλα. Όλα, από την πρώτη στιγμή που είδες το πρόσωπο του παιδιού σου. Τα δάκρυα στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρχαν πριν τον τοκετό. Τα δάκρυα ήρθαν μετά. Όταν γνώρισες το άλλο σου μισό. Τον άνθρωπο που έφερες στον κόσμο εσύ.

Αν είσαι έγκυος απόλαυσέ το. Μην κάνεις σκέψεις για εκείνη την ημέρα. Μην προετοιμάζεσαι. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο.

Όσο για τα δάκρυα; Άφησέ τα να κυλήσουν στα μάγουλά σου. Άστα να φύγουν από μέσα σου. Κάνε ό,τι έκαναν και αυτές οι γυναίκες παρακάτω. Άλλωστε είναι δάκρυα χαράς!

πηγή φωτογραφιών: Instagram account / Melissa Jean




Πηγή