Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Τα 18 πράγματα που δεν είπε κανείς σε μια πρωτάρα μαμά

Τα 18 πράγματα που δεν είπε κανείς σε μια πρωτάρα μαμά

Νομίζετε ότι είστε καλά προετοιμασμένη για τον ερχομό του μωρού, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε ιδέα! Δείτε 18 πράγματα που δεν είπε κανείς σε μια πρωτάρα μαμά!

Το μαλλί σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πραγματικά πιο λαμπερό και πιο πυκνό!

Αλλά περίπου 3 – 6 μήνες μετά τον τοκετό αρχίζει η τριχόπτωση.


Οπότε κάντε τα μπούκλες τώρα που μπορείτε…

Οι πρωινές ναυτίες μπορεί να κρατήσουν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Συνήθως υποχωρούν μετά το πρώτο τρίμηνο, αλλά μερικές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ναυτίες σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Έχει να πέσει κλάμα


Οι ορμόνες στην εγκυμοσύνη χορεύουν τρελά και η ψυχολογία …ανακατεύεται! Ευτυχώς, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης έρχονται στα φυσιολογικά τους.

Θα αισθανθείτε δυνατούς πόνους στην κοιλιά σας.


Ο πόνος που προκαλεί το τέντωμα των στρογγυλών συνδέσμων, οι οποίοι συγκρατούν τη μήτρα στη θέση της, καθώς αυτή μεγαλώνει, μπορεί ορισμένες φορές να γίνουν πολύ δυνατοί. Είναι όμως εντελώς φυσιολογικό! Αν παρολ’ αυτά οι πόνοι συνοδεύονται με αιμορραγία καλέστε το γιατρό σας αμέσως.

Οι λιγούρες της εγκυμοσύνης εξυπηρετούν πράγματι έναν σκοπό.


Σύμφωνα με έρευνα οι λιγούρες που έχει μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη της σχετίζονται με ότι έχει πραγματικά ανάγκη το σώμα της ή το μωρό. Αν δηλαδή λαχταράτε κόκκινο κρέας χρειάζεστε σίδηρο, αν θέλετε  το παγωτό προφανώς έπεσε ο δείκτης του σακχάρου στο αίμα.

Τα πέλματα πρήζονται


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμόνες χαλαρώνουν τους συνδέσμους στα πέλματα. Χαλαρώνουν και γίνονται απίστευτα μαλακοί. Σε μερικές γυναίκες, οι πατούσες τους σταδιακά συρρικνώνονται. Οι υπόλοιπες πηγαίνουν να ψωνίσουν παπούτσια!

Το να αισθάνεστε το μωρό να κινείται είναι εκπληκτικά φοβερό … και μπορεί επίσης και να πονάει


Όσο περνάνε οι μήνες και το μωρό μεγαλώνει δεν του φτάνει ο χώρος με αποτέλεσμα οι γροθιές και οι κλωτσιές να αυξάνονται.

Όλοι θα έχουν άποψη για το πώς πρέπει να μεγαλώσετε το μωρό σας


Τι όνομα θα του δώσουμε; Πόσους μήνες θα θηλάσει; Σχολείο βρήκαμε;

…και κανενός η άποψη δεν μετράει (πλην του πατέρα)


Όλες οι άλλες γνώμες ναι μεν εισακούονται στην συνέχεια όμως απορρίπτονται.

Η αιμορραγία μπορεί να κρατήσει και εβδομάδες


Η μεταγεννητική αιμορραγία προκαλείται από τον διαχωρισμό πλακούντα και μήτρας. Η αιμορραγία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και για έξι εβδομάδες και ξεκινά συνήθως με έντονο κόκκινο χρώμα και σιγά-σιγά ξεθωριάζει σε ροζ ή καφέ. Να ξέρετε ότι μπορεί να έχετε αιμορραγία, ακόμα και εάν γεννήσετε με καισαρική τομή.

Τα αέρια μετά από μία καισαρική μπορεί να πονούν όσο και ο τοκετός


Τα έντερα είναι υποτονικά αμέσως μετά την επέμβαση της καισαρικής. Όταν όμως ο οργανισμός «ξυπνήσει» ο πόνος που προκαλούν τα αέρια μπορεί να είναι τόσο έντονος που να αισθάνεστε ότι πεθαίνετε.

Μετά την γέννα δεν θα σας νοιάζει ποιος σας βλέπει γυμνή


Μιλάμε για την απόλυτη…απελευθέρωση!

Μπορεί να μη νιώσετε αυτή την «έκρηξη αγάπης» με το που γεννήσετε.


Ενδέχεται, τη στιγμή που δείτε το μωρό σας για πρώτη φορά, ίσως λόγω της ταλαιπωρίας του τοκετού, να μην πάθετε αυτή την «έκρηξη αγάπης» που παθαίνουν οι άλλες μαμάδες και φυσικά οι μαμάδες στις ταινίες του Hollywood.

Ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολος


Ορισμένες μαμάδες και μωρά τα καταφέρνουν με την πρώτη, ενώ άλλες χρειάζονται μήνες για να βρουν το σωστό ρυθμό. Αν είστε ρεαλιστές (θα πονέσει λιγάκι στην αρχή) και έχετε κάποιους να σας στηρίζουν (σύμβουλο θηλασμού, κύκλο από νέες μαμάδες), θα δείτε τη διαφορά. Και μπορείτε πάντα να στραφείτε στο ξένο γάλα αν αυτό είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας.

Η διαμάχη γύρω από το θηλασμό και το ξένο γάλα μπορεί να σας τρελάνει


Ας συμφωνήσουμε πως αυτό που χρειάζονται τα μωρά είναι απλά να τραφούν και να έχουν αγάπη.

Θα έχετε συστολές όταν θηλάζετε


Ο θηλασμός απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί συστολές στη μήτρα. Είναι καλές αυτές οι συστολές, μικραίνουν την κοιλιά.

Καμιά μαμά δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει.


Και κανένα μωρό δεν γεννήθηκε με οδηγίες χρήσης! Απλά όλες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Για αυτό μην αγχώνεστε!