Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες!

Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες!

Ο κάθε μπαμπάς θέλει να γίνει ο σούπερ ήρωας του παιδιού του. Να τον βλέπει σαν πρότυπο, να τον θαυμάζει, να θέλει να του μοιάσει. Αλλά μέχρι να γίνουν όλα αυτά πρέπει η σχέση τους να περάσει από σαράντα κύματα και να φτάσει το παιδί σε ηλικία 3 και συχνά 5 ετών.

Αυτά τα σαράντα κύματα οφείλονται κυρίως στην δυνατή σχέση που έχει το παιδί με τη μαμά του και την προσκόλληση που έχει κάποιες φορές μαζί της. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος για συγκρίσεις, αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμό. Τα μωρά αλλάζουν συνεχώς αγαπημένο γονιό, αγαπημένο παιχνίδι, αγαπημένο σουπερ ήρωα.

Διαβάστε παρακάτω τα 3 συχνότερα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες

  1. Είναι πολύ σοβαροί. Και δεν εννοούμε να μιλάνε μπεμπεδίστικα και να χαχανίζουν, αλλά οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο αυστηρός και έντονος τόνος της φωνής μας τα μπερδεύει. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα βρέφος κάτω του ενός έτους η πιο μαλακή φωνή είναι απαραίτητη για να επικοινωνήσουμε μαζί του.
  2. Είναι εξαντλημένοι την ώρα του παιχνιδιού. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά η επιστροφή στο σπίτι φαντάζει επίσκεψη στον παράδεισο. Και κάπως έτσι είναι γιατί όταν η πόρτα ανοίγει το μικρό μας αγγελούδι τρέχει κατά πάνω μας για τις πρώτες αγκαλιές. Κρατήστε την ενέργεια εκείνης της στιγμή και καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μαζί του και αφήστε λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας.
  3. Υποθέτουν ότι μαμά είναι το νούμερο ένα. Τα περισσότερα παιδιά έχουν μεγαλύτερη αδυναμία στη μαμά το πρώτο διάστημα της ζωής τους. Αυτό ισχύει. Αυτό όμως που δεν ισχύει είναι ότι ομπαμπάς τους είναι αδιάφορος. Βάλτε τα δυνατά σας για να δομήσετε σωστά αυτή τη σχέση. Και μην ξεχνάτε ότι στα μωρά αρέσει η εξερεύνηση και κάθε τι πρωτότυπο. Βάλτε φαντασία!

Πηγή: mothersblog.gr