Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Τα 7 πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε για την πρώτη μέρα με το μωρό στο σπίτι

Τα 7 πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε για την πρώτη μέρα με το μωρό στο σπίτι

Αν βρίσκεστε στο τέλος της εγκυμοσύνης σας και ψάχνετε να βρείτε την τέλεια κούνια για το μωρό που πρόκειται να φέρετε στον κόσμο ή αισθάνεστε ότι πραγματικά δεν μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο καροτσάκι Α, Β ή Γ είμαστε εδώ για να σας πούμε: χαλαρώστε!

 

Η πρώτη ημέρα στο σπίτι με το νεογέννητο πρόκειται να είναι μια εντελώς σουρεαλιστική εμπειρία και μπορεί εσείς να προετοιμάζεστε για τα πάντα, στην πραγματικότητα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολύ φαγητό, ύπνο, αλλαγές πάνας και …κλάμα! Εδώ είναι τα πράγματα που χρειάζεται να έχετε την πρώτη μέρα με το μωρό στο σπίτι.

Φορμάκια

Το σημαντικό είναι το μωρό σας να αισθάνεται άνετα (και μαζί με εκείνο κι εσείς). Κατά τη διάρκεια της ημέρες θα χρειαστεί να αλλάξετε το μωρό και σίγουρα θα δεχτείτε επισκέψεις. Φροντίστε λοιπόν να έχετε φορμάκια για νεογέννητα, κοντομάνικα ή μακρυμάνικα, αναλόγως την εποχή.

Βαμβακερή μουσελίνα

Η δική σας μαμά μπορεί να προσπαθήσει να σας πείσει ότι το φάσκιωμα είναι απλά μια τάση, αλλά είναι καλό για τους νέους γονείς να το μάθουν. Είτε λοιπόν θα τυλίγεται το μωρό σας πιο χαλαρά είτε πιο σφιχτά σαν ένα burrito κάθε μαμά χρειάζεται μια βαμβακερή μουσελίνα. Η κουβερτούλα αυτή επιτρέπει στο δέρμα του μωρού να αναπνέει ζεσταίνοντας κατάλληλα το χωρίς να υπερθερμαίνεται.

Ένα άνετο ριλάξ

Και όλη την όλη σπίτι να μείνετε θα χρειαστεί έστω και για μια ώρα να μαγειρέψετε ή να κάνετε ένα μπάνιο. Ένα ριλάξ λοιπόν ασφαλές και άνετο είναι ένα must!

Καλαθούνα

Εάν η κούνια που παραγγείλατε πριν από μερικές βδομάδες δεν είναι ακόμα έτοιμη,
Εάν η κούνια που πέρασε εβδομάδες να πάρει έξω είναι ακόμα στην πίσω σειρά, μην πανικοβάλλεστε. Το μικροσκοπικό μωράκι σας θα είναι μια χαρά και μέσα στην καλαθούνα για εκείνες τι πρώτες νύχτες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες!

Μια άνετη πολυθρόνα

Θα χρειαστεί μια άνετη πολυθρόνα ή καρέκλα όπου θα μπορείτε να κάθεστε για να ταίσετε και να κοιμίσετε το μωράκι σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι η πολυθρόνα όπου θα κάθεστε είναι εξαιρετικά άνετη.

Κάθισμα αυτοκινήτου

Δεν μπορείτε (και σίγουρα δεν πρέπει) να φύγετε από το μαιευτήριο χωρίς πρώτα τα έχετε εγκαταστήσει σωστά  το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου. Αν δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας για να το ασφαλίσετε σωστά, ζητήστε οδηγίες από το κατάστημα που το αγοράσατε ή από την τοπική αστυνομία ή την πυροσβεστική.

Πάνες

Τέλος φροντίστε να έχετε στο σπίτι μπόλικες πάνες και μωρομάντιλα!  Μην ξεχνάτε ότι να νεογέννητο μπορεί να χρειαστεί  10 – 12 αλλαγές πάνας τη μέρα!