Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να «αποχαιρετήσει» την πάνα

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να «αποχαιρετήσει» την πάνα

Πάνες: πρόκειται για μια σχέση αγάπης και μίσους! Μία από τις πιο δυνατές αναμνήσεις που έχετε από την βρεφική ηλικία του παιδιού σας είναι σίγουρα οι χιλιάδες φορές που χρειάστηκε να αλλάξετε την πάνα.

Στην πορεία σίγουρα απολαύσατε πολλές ήσυχες στιγμές χάρη στην πάνα που χάρισε στο μωρό σας στιγμές ανεξαρτησίας. Μήπως όμως τον τελευταίο καιρό η αλλαγή της πάνας έχει γίνει περισσότερο πάλη για την εξουσία; Μήπως το παιδάκι σας προσπαθεί πάντα να την πάρει μέσα από τα χέρια σας ή δυσκολεύεστε πλέον να την στερεώσετε γρήγορα επειδή δεν κάθεται λεπτό σε ησυχία; Ξεκινούν οι κλωτσιές και οι δαγκωνιές και μαζί με αυτά δάκρυα και από τις δυο πλευρές;

Είναι σαφές ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από το βρακάκι! Δείτε ποια άλλα σημάδια υποδηλώνουν ότι το μικρό σας μεγάλωσε και είναι έτοιμο να πει το οριστικό αντίο στην πάνα! Φυσικά δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουρες αλλά εδώ είναι μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

  1. Το παιδί σας φωνάζει «Θέλω κακάκια/πιπί» πάντα σε δημόσιο χώρο ακόμα κι αν γύρω του επικρατεί απόλυτη ησυχία.
  2. Βγάζει την πάνα μόνο του, την πετάει κάτω και τελικά κάνει τα τσίσα του στο πάτωμα.
  3. Του αρέσει να μεταφέρει το γιο – γιο του γύρω από το σπίτι σαν να είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός και να επιλέξετε να αγοράσετε ένα γιο γιο που να παραπέμπει σε θρόνο, όπως αρμόζει σε μια «πριγκίπισσα» ή σε καράβι ιδανικό για έναν «πειρατή.»
  4. Πηγαίνει πάντα σε μια γωνία για να κάνει την ανάγκη του ανενόχλητο.
  5. Κάθε φορά που κάνει είτε κακά είτε τσίσα γκρινιάζει και θέλει αμέσως να του αλλάξετε την πάνα.
  6. Έχετε πλέον κι εσείς οι ίδιοι παρατηρήσει ότι το παιδάκι σας κάνει την ανάγκη του συγκεκριμένες ώρες. Όπως για παράδειγμα αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό ή ακριβώς πριν από τον μεσημεριανό του υπνάκο.
  7. Το παιδί σας έχει εμμονή με το τι κάνετε στο μπάνιο και σας παρακολουθεί κάθε φορά που βρίσκεστε εκεί.
  8. Παρατηρεί τα εσώρουχα κάποιου μεγαλύτερου αδερφού ή αδερφής και θέλει να τα βάλει. Συνήθως μάλιστα παίζει με αυτά και τα βάζει στο κεφάλι του.
  9. Το παιδάκι σας προσπαθεί να σας βοηθήσει καθώς σκουπίζετε το ποπουδάκι του. Ίσως μάλιστα φωνάζει «Μόνος μου!» Μπορεί μάλιστα να σας αρπάξει άγρια τα μαντηλάκια μέσα από τα χέρια και να φύγει από τον χώρο μόνο με τις κάλτσες!
  10. Φαίνεται πραγματικά ευχαριστημένος όταν τον/την επαινείτε που κάθεται στο γιο – γιο.

 

 

 

Πηγή: baby.gr