Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τέσσερις μύθοι για την εγκυμοσύνη

Τέσσερις μύθοι για την εγκυμοσύνη

Προκαλούν ενδιαφέρον στις έγκυες αλλά δεν έχουν επιστημονική βάση

Αν είστε έγκυος ή έχετε ήδη αποκτήσει παιδί σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλούς μύθους για την εγκυμοσύνη, το φύλο του παιδιού αλλά και για διάφορα συμπτώματα.

Μπορεί αυτοί οι μύθοι να προκαλούν ενδιαφέρον στις έγκυες γιατί αφορούν το φύλο ή την προσωπικότητα του μωρού αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και συνήθως αντιμετωπίζονται απλά για να διασκεδάσουν οι μέλλουσες μαμάδες.

Δείτε παρακάτω 4 από αυτούς…

Μύθος 1

Η κοιλιά μαρτυρά το φύλο του παιδιού

Σύμφωνα με το μύθο η κοιλιά ψηλά σημαίνει κορίτσι ενώ η κοιλιά χαμηλά αγόρι. Αν μια κοιλιά είναι ψηλά οφείλεται στους μύες του στομάχου που είναι σε καλή κατάσταση και στο ότι είναι η πρώτη εγκυμοσύνη για μια γυναίκα. Όσο πιο χαλαροί είναι οι μύες, τόσο πιο χαμηλά θα είναι και η κοιλιά.

Μύθος 2

Οι καούρες σημαίνουν πολλά μαλλάκια

Αν έχετε ακούσε ότι το μωρό σας θα έχει πολλά μαλλιά επειδή έχετε καούρες το τελευταίο τρίμηνο, τότε πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για μύθο. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και άλλων ορμονών μιας εγκυμοσύνης είναι εκείνα που επηρεάζουν την εμβρυική τριχοφυΐα και το άνοιγμα του σφιγκτήρα του οισοφάγου.

Μύθος 3

Επιθυμίες για φαγητά ανάλογα με το φύλο

Ακόμη ένας μύθος που ακούγεται είναι ότι αν έχετε επιθυμία για ξινά και αλμυρά έχετε αγόρι ενώ αν θέλετε να φάτε σοκολάτα, παγωτό και άλλα γλυκά τότε έχετε κορίτσι. Οι ειδικοί απαντούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί και ότι περίεργες ορέξεις προκύπτουν από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών του οργανισμού.

Μύθος 4

Με κάθε μωρό χάνετε ένα δόντι

Ένας ξεκάθαρος μύθος. Μάλιστα το Βρετανικό Ίδρυμα Οδοντικής Υγείας δηλώνει ότι δεν ισχύει πως η εγκυμοσύνη οδηγεί σε αυξημένη έλλειψη ασβεστίου ή απώλεια δοντιών.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr