Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τι κάνουμε όταν το παιδί μας μας δει να κάνουμε σεξ

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας μας δει να κάνουμε σεξ

Είναι η στιγμή που κανένας γονιός δεν θέλει να ζήσει και αισθάνεται τον κρύο ιδρώτα να στάζει και μόνο στην ιδέα!

Τι γίνεται όμως αν το σενάριο γίνει πραγματικότητα και το παιδί σας «τσακώσει» την ώρα που κάνετε σεξ; Του λέτε την αλήθεια, λέτε ψέματα ή κάνετε σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα; Επιπλέον η ηλικία παίζει ρόλο;

Ο Στηβ και η Λάουρα νόμιζαν ότι τα παιδιά κοιμόντουσαν. Έλειπαν και οι δύο σε επαγγελματικό ταξίδι και είχαν πολλές μέρες να βρεθούν. Το ένα έφερε το άλλο και ξέχασαν να κλειδώσουν την πόρτα του υπνοδωματίου τους. Όπως αποδείχθηκε δεν τους βγήκε σε καλό αφού δεν έλειψαν μόνο ο ένας στον άλλον αλλά και στον 8χρονο γιο τους Τζέιμς, ο οποίος θέλησε να τους επισκεφτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και να κουλουριαστεί μαζί τους στο κρεβάτι. Και μπήκε χωρίς να χτυπήσει την πόρτα, φυσικά.

Στεκόταν στην πόρτα για τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα (ένα, δύο, τρία, χίλια) που στους γονείς φυσικά φάνηκε μια αιωνιότητα. Το παιδί είδε τους γονείς του όπως ποτέ δεν τους είχε ξαναδεί και φυσικά όταν έγινε αντιληπτός από τους ίδιους είχαν ήδη περάσει κάμποσα δευτερόλεπτα. Πως μπορεί να διαχειριστεί κανείς μια τέτοια κατάσταση;

Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός εάν έχετε ήδη μοιραστεί κάποιες πληροφορίες αναφορικά με το σεξ με το παιδί σας. Εάν για παράδειγμα ένα παιδί έχει κάνει πολύ λίγες συζητήσεις ή δεν έχει καθόλου μιλήσει με τους γονείς του για το σεξ και τη σεξουαλικότητα, τότε προφανώς η αντίδρασή του θα είναι αρνητική.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αυτό το άβολο σκηνικό γίνει πραγματικότητα εσείς ως γονείς πρέπει εκείνη τη στιγμή να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να πείτε με ήρεμη φωνή ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν μια στιγμή ιδιωτική και θα ήταν καλύτερο να μείνουν για λίγο μόνοι.

Ύστερα πρέπει να βεβαιωθείτε για το τι ακριβώς είδε το παιδί σας – ή τι νομίζει ότι είδε – και να το ρωτήσετε και να το καθησυχάσετε σχετικά με ότι έχει συμβεί. Για παράδειγμα, αν το παιδάκι σας είναι μόλις 3 ετών και βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, μπορεί εκείνο να αναρωτιέται αν κάποιος από τους 2 σας έχει χτυπήσει (με βάση τους ήχους και την στάση), γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το καθησυχάσετε. Από την άλλη ένα 5χρονο παιδάκι θα θέλει μια πιο επιστημονική  εξήγηση και θα προσπαθεί να εξιχνιάσει τι ακριβώς ήταν αυτό που είδε. Ένα 8χρονο παιδί μπορεί να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να αρέσει στους γονείς του ενώ ένα 12χρονο παιδί που προφανώς είναι και πιο υποψιασμένο, το πιθανότερο είναι κι εκείνο να ντραπεί και να φύγει πατώντας στις μύτες των ποδιών του!

Αυτό πάντως που πρέπει πάντως να έχετε κατά νου, ακόμα κι αν δεν βρεθείτε ποτέ σε αυτή την άβολη θέση, είναι ότι όσο τα παιδιά μεγαλώνουν επεξεργάζονται τις πληροφορίες σχετικά με το σεξ από παντού – με τους φίλους τους, από το διαδίκτυο, την τηλεόραση – σταδιακά και κλιμακωτά. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα παιδί όπως ο James δει τους γονείς του να κάνουν σεξ, ναι μεν θα αισθανθεί έκπληξη αλλά στην πραγματικότητα ήδη θα γνωρίζει ότι μερικές φορές οι γονείς εκφράζουν την αγάπη και την τρυφερότητά που έχουν ο ένας με τον άλλον με το φιλί και κατ’ επέκταση με το σεξ. Προσφέρετε στα παιδιά σας μια σταθερή ροή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ώστε αν ποτέ συμβεί στην πράξη η επίφοβη «πρωταρχική σκηνή» δεν θα είναι τόσο μα τόσο άβολα και αμήχανα τα πράγματα….

Πηγή: webmd.com