Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Τι οδοντόβουρτσα να επιλέξω για το παιδί μου; Ηλεκτρική ή απλή;

Τι οδοντόβουρτσα να επιλέξω για το παιδί μου; Ηλεκτρική ή απλή;

Για την καλύτερη και πιο έγκαιρη πρόληψη των παιδικών στοματικών νοσημάτων είναι απαραίτητη η σωστή στοματική υγιεινή. Θεωρώ λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα στη χρήση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας σε σχέση με μια απλή οδοντόβουρτσα.

Συμβουλεύει η Ιωάννα Κατσούλη

Μία είναι η ικανότητα της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, να εφαρμόζει σταθερή πίεση στο βούρτσισμα. Επίσης η περιστροφική κίνηση αλλά και η ταλάντωση, επιτυγχάνουν βαθύτερο καθαρισμό σε περιοχές των δοντιών που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με την απλή οδοντόβουρτσα.

Συχνά με μια απλή οδοντόβουρτσα, θα βουρτσίζαμε πολύ σκληρότερα από την πλευρά μας για να καθαρίσουμε όλες τις περιοχές του δοντιού. Πολλοί άνθρωποι έχουν σημαντικές αποτριβές στην περιοχή των δοντιών (διαβρώσεις) και υφιζήσεις ούλων λόγω της κακής της χρήσης. Αυτός είναι και ο λόγος που τα παιδιά από μικρά θα πρέπει να πλένουν τα δόντια τους, με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα διαθέτει ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, που μας υπενθυμίζει να μετακινηθούμε στο επόμενο τεταρτημόριο. Ο μικρότερος χρόνος βουρτσίσματος για κάθε τεταρτημόριο με χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι συχνά μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους.

Επειδή οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι σχεδιασμένες να έχουν ένα δείκτη πίεσης ενσωματωμένο ώστε, στην παραπάνω άσκηση πίεσης, είτε να αλλάζουν πρόγραμμα, είτε ανάβοντας μια φωτεινή ένδειξη, να μας υποδεικνύουν ότι πρέπει να σταματήσουμε να ασκούμε πίεση.

Ο Αμερικανικός Οδοντιατρικός οργανισμός συνιστά την επιλογή μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας εύκολη στη χρήση για παιδιά, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν δύο φορές την ημέρα για να καθαρίζουν τα δόντια τους.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη με τη χρήση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας;

•Είναι πιο οικολογική .
•Έχουν ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη ώστε τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους το κατάλληλο χρονικό διάστημα και να καθαρίζουν σωστά όλες τις περιοχές των δοντιών.
•Είναι πιο εύκολη στη χρήση από μια απλή οδοντόβουρτσα.
•Προστατεύει τα δόντια από το σκληρό βούρτσισμα.
•Είναι πιο οικονομική σε σχέση με την απλή οδοντόβουρτσα λόγο αλλαγής των ανταλλακτικών της και χρήσης της από όλη την οικογένεια.

 

Πηγή: mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση