Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έληξε το γάλα; Πέντε τρόποι για να το αξιοποιήσετε

Το γάλα είναι από τα τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και συχνά περνάει η ημερομηνία λήξης χωρίς να το έχουμε καταναλώσει όλο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Το ληγμένο γάλα μπορεί να φανεί χρήσιμο με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητά μας και σίγουρα δεν πρέπει να το πετάξουμε. Ας δούμε πέντε άγνωστες χρήσεις του γάλακτος που έχει λήξει παρακάτω.

Για να γυαλίσουμε ασημικά
Βάλτε λίγο από το ληγμένο γάλα σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο ξύδι. Βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα και καθαρίστε τα ασημικά σας. Με λίγο τρίψιμο θα λάμπουν σαν καινούρια.

Στη ζαχαροπλαστική
Το ληγμένο γάλα, εφόσον βραστεί, δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε το γάλα που έχει λήξει στην ζαχαροπλαστική για να φτιάξετε νόστιμα κέικ και μπισκότα.

Στη ρουτίνα ομορφιάς
Το γάλα μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες προσώπου. Το γάλα κάνει την επιδερμίδα πιο μαλακή και την ενυδατώνει σε βάθος. Το ληγμένο γάλα λοιπόν μπορεί μιά χαρά να χρησιμοποιηθεί σε σπιτικές μάσκες προσώπου ή τοποθετώντας του μόνο του με λίγο βαμβάκι σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Για να καθαρίσουμε επίμονους λεκέδες
Το ληγμένο γάλα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στον καθαρισμών επίμονων λεκέδων όπως είναι αυτοί του μελανιού ή της σοκολάτας.

Για να καθαρίσουμε τα ξύλινα έπιπλα
Το γάλα μπορεί να ενυδατώσει το ξύλο και ένα μείγμα με γάλα και ξύδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό για τα ξύλινα έπιπλα που θα τα κάνει να ξαναβρούν τη χαμένη τους λάμψη.


Πηγή