Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε την κηρομπογιά από τα ρούχα των παιδιών

Από τους πιο συχνούς λεκέδες στα ρούχα των μικρών παιδιών τέτοια εποχή, είναι αυτοί από μαρκαδόρους και κηρομπογιές.

Γενικά, τα παιδιά νηπιακής ηλικίας ζωγραφίζουν συχνά, όταν όμως ξεκινά η σχολική χρονιά, η ζωγραφική τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι γίνεται από τις αγαπημένες δραστηριότητες.

Λεκέδες από κηρομπογιές

Οι λεκέδες από κηρομπογιές είναι δύσκολοι καθώς έχουν ως βάση το λάδι. Ξεκινήστε ρίχνοντας υγρό σαπούνι πιάτων πάνω στο λεκέ και τρίψτε το σημείο με λίγο νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι. Ισως χρειαστεί να αφήσετε το απορρυπαντικό να δράσει για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα την οποία θα πασπαλίσετε πάνω στο λεκέ και στη συνέχεια θα τρίψετε με λίγο χλιαρό νερό. Ξεπλένετε με άφθονο νερό πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Ζεστό νερό

Το ζεστό νερό είναι το κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι τα υπολείμματα του λεκέ κηρομπογιάς θα αφαιρεθούν τελείως. Επίσης, είναι καλύτερα να αφήσετε τα ρούχα με λεκέ να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα κι όχι στο στεγνωτήριο.

Θυμηθείτε να ελέγχετε τις τσέπες των ρούχων των παιδιών αφού ένα μικρό κομμάτι κηρομπογιάς μπορεί να καταλήξει κρυμμένο σε μια τσέπη και να γεμίσει περισσότερα ρούχα στο συρτάρι όπου τα έχετε τακτοποιημένα.

Λεκέδες από κηρομπογιά στον τοίχο

Δεν γεμίζουν όμως μόνο τα ρούχα των παιδιών με κηρομπογιές αλλά και οι τοίχοι. Ουκ ολίγες φορές θα έχετε διαπιστώσει ότι παιδί σας παραείναι ήσυχο και ο λόγος είναι απλός: έχει κρυφτεί σε μια γωνιά και ζωγραφίζει τον τοίχο!

Αν χρησιμοποιεί κηρομπογιές, δείτε πώς θα τις αφαιρέσετε από κάθε τοίχο του σπιτιού στο βίντεο που ακολουθεί.

 


Πηγή