Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε το λεκέ καρότου από τα ρούχα

Τα καρότα είναι από τα λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνη Α, που βοηθά την καλή όραση, και φυσικά β-καροτίνη που στη συνέχεια μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο ήπαρ.

Γνωστά για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα καρότα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη κάθε καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Βοηθάει επίσης τον οργανισμό να καταπολεμήσει της μόλυνση από κοψίματα και γρατζουνιές, και να διατηρήσει το δέρμα νεανικό. Ακόμα, το καρότο είναι σύμμαχος στον καθαρισμό του παχέος εντέρου και της κάθε προσπάθειας που κάνετε για αποτοξίνωση.

Λεκές από καρότο

Ο λεκές καρότου είναι αρκετά συνηθισμένος όταν έχετε μωρό καθώς είναι από τα λαχανικά που περιλαμβάνονται στη διατροφή του. Ο συγκεκριμένος λεκές είναι έντονος και εισχωρεί στις ίνες των ρούχων ειδικά αν δεν αφαιρεθεί άμεσα.

Πώς να τον αφαιρέσετε

  • Αν ο λεκές είναι από πουρέ καρότου, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με ένα κουτάλι ή μαχαίρι και στη συνέχεια ρίξτε πάνω στο λεκέ χυμό λεμονιού ή λευκό ξίδι και περιμένετε μερικά λεπτά. Βουρτσίστε το λεκέ με μια μικρή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα.
  • Ξεπλύνετε το λεκέ με νερό .Στις περισσότερες περιπτώσεις, η προεπεξεργασία βοηθάει στην απομάκρυνση του λεκέ.
  • Φτιάξτε ένα διάλυμα χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Μουλιάστε το λεκέ και πλύντε το ρούχο ως συνήθως.
  • Εάν ο λεκές παραμένει, χρησιμοποιήστε ένα ενζυμικό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων που περιέχει πηκτινάση και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά πριν πλύνετε το ρούχο.
  • Εφόσον ο λεκές δεν φεύγει, η τελική σας επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα οξυγονωμένο λευκαντικό όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου ή χλωρίνη. Όμως, αυτά τα προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν απώλεια χρώματος, οπότε φροντίστε πρώτα να το δοκιμάσετε σε ένα μη εμφανές σημείο. Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό σε 1 φλιτζάνι νερό πάνω στο λεκέ, τρίψτε απαλά και ξεπλύντε.
  • Μην αφήνετε αυτά τα προϊόντα να παραμείνουν στο ύφασμα για περισσότερο από ένα λεπτό πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  • Αποφύγετε να βάλετε το ρούχο στο στεγνωτήριο καθώς σε περίπτωση που δεν έχει φύγει ο λεκές, θα στεγνώσει και θα μπορεί να αφαιρεθεί.

Την παραπάνω διαδικασία ακολουθείτε για τον λεκέ που προέρχεται από χυμό καρότου ή σκέτο καρότο.

Με πληροφορίες από το today.com


Πηγή