Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε σωστά το ψυγείο σας σε πέντε βήματα

Στο ψυγείο αποθηκεύουμε φρούτα, λαχανικά, κρέατα, τυριά και πολλά ακόμα τρόφιμα που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας. Ο συστηματικός καθαρισμός του είναι λοιπόν αναγκαίος για την υγεία όλης της οικογένειας και επιπλέον, ένα τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο ψυγείο θα κάνει σίγουρα τη ζωή σας πιο εύκολη.

Πώς θα καθαρίσετε το ψυγείο σε πέντε βήματα:

Θα χρειαστείτε τα εξής:

  • σφουγγάρια κουζίνας
  • απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • απολυμαντικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων
  • χαρτί κουζίνας
  • μία παλιά οδοντόβουρτσα

Βήμα 1:

Το πρώτο βήμα είναι να βγάλετε όλα τρόφιμα από το ψυγείο και να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Σίγουρα όλο και κάτι θα σας ξεμείνει στο ψυγείο που θέλει πέταγμα, είτε αυτό είναι ένα φρούτο ή λαχανικό που έχει σαπίσει, είτε μία κονσέρβα ή ένα γάλα που έχετε ανοίξει από καιρό. Πάρτε τη σακούλα σκουπιδιών και πετάξτε ό,τι δε χρειάζεστε και δεν είναι πια προς κατανάλωση.

Βήμα 2ο:

Βγάλτε όλα τα τρόφιμα, τα ράφια, τα συρτάρια και τις αυγοθήκες. Καθαρίστε τα σχολαστικά με ένα σφουγγάρι, ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Προτιμήστε να τα καθαρίσετε στην μπανιέρα για να έχετε περισσότερο χώρο και να είστε πιο άνετη.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: 11 τροφές που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο

Βήμα 3ο:

Σειρά έχει το εσωτερικό του ψυγείου. Ψεκάστε με το απολυμαντικό σπρέι πολλαπλων χρήσεων όλες τις επιφάνειες και τρίψτε της με ένα καθαρό σφουγγάρι κουζίνας. Με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε τα πιο δύσκολα σημεία που δεν μπορείτε να καθαρίσετε με το σφουγγάρι, όπως τα λάστιχα της πόρτας ή τους επίμονους λεκέδες.

Βήμα 4ο:

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας όλες τις επιφάνειες και βάλτε στη θέση τους τα συρτάρτια, τα ράφια και τις αυγοθήκες, αφού πρώτα έχουν στεγνώσει

Βήμα 5ο:

Σειρά έχει η εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου. Βγάλτε τυχόν αντικείμενα που έχετε πάνω και ψεκάστε με το απολυμαντικό σπρέι σε όλες τις πλευρές. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας και βάλτε στη θέση τους εντός του ψυγείου όλα τα τρόφιμα που είχατε βγάλει πιο πριν.

Με αυτά τα πέντε βήματα το ψυγείο σας είναι πεντακάθαρο, οργανωμένο και τακτοποιημένο. Προσπαθήστε να κάνετε την παραπάνω διαδικασία όσο πιο συχνά γίνεται, τουλάχιστον μία φορά τις δύο εβδομάδες.


Πηγή