Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τη σκόνη από τα καλοριφέρ

Στα καλοριφέρ συσσωρεύεται σκόνη και βρωμιά που πρέπει να την απομακρύνετε κατά περιόδους. Η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε τα σώματα θέρμανσης είναι πριν τεθούν σε λειτουργία.

Ο καθαρισμός τους αποδεικνύεται στην πράξη αρκετά δύσκολος αλλά με τα ακόλουθα βήματα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 1ο: Καθαρίστε τα καλοριφέρ όταν είναι εκτός λειτουργίας

Εκτός από το ότι είναι ασφαλέστερο, όταν τα καλοριφέρ είναι κρύα δεν απορροφούν περισσότερη σκόνη καθώς τα καθαρίζετε.

Βήμα 2ο: Χρησιμοποιείστε  ηλεκτρική σκούπα

Με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη μέσα και γύρω από τα καλοριφέρ. Χρησιμοποιείστε τα πιο λεπτά εξαρτήματα που διαθέτει η σκούπα ώστε να απορροφήσετε τη σκόνη που υπάρχει κάτω από τα καλοριφέρ και συγκεκριμένα στο σημείο που εφάπτονται με τον τοίχο.

Βήμα 3ο: Χρησιμοποιήστε ένα πανί

Μόλις αφαιρέσετε όλη τη σκόνη, τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από τα καλοριφέρ και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού για να σπρώξετε την υπόλοιπη σκόνη που έχει παγιδευτεί μέσα. Αν δεν έχετε βούρτσα, τυλίξτε ένα πανί μικροϊνών γύρω από ένα κομμάτι ξύλου και τοποθετήστε το ανάμεσα στις πτυχώσεις του καλοριφέρ για να αφαιρέσετε τυχόν κρυμμένη βρωμιά.

Βήμα 4ο: Ξεπλύνετε με νερό

Στη συνέχεια, γεμίστε έναν κάδο με ζεστό σαπουνόνερο. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να σκουπίσετε την εξωτερική επιφάνεια των καλοριφέρ.  Βεβαιωθείτε ότι το πανί σας είναι υγρό, αλλά δεν στάζει. Για τους πιο δύσκολους λεκέδες, ψεκάστε το υγρό απορρυπαντικό και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανί. 

Βήμα 5ο: Μην ξεχνάτε τα σοβατεπί

Αφού καθαρίσετε τα καλοριφέρ μην ξεχάσετε τα σοβατεπί. Περάστε τα με σαπουνόνερο και χλιαρό νερό αν είναι αρκετά βρώμικα. Προσοχή στην ποσότητα νερού που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μαλακτικό ρούχων στο ζεστό νερό για πιο ευχάριστο άρωμα.

Πηγή: housebeautiful.com


Πηγή