Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έτσι τα κεριά σας θα διαρκούν περισσότερο

Τα κεριά μυρίζουν όμορφα, είναι μία ιδιαίτερη πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού και όταν είναι αναμμένα κάνουν τον χώρο πιο ζεστό. Ιδιαίτερα τώρα τα Χριστούγεννα έχουν την τιμητική τους και δεν λείπουν από το γιορτινό τραπέζι.

Μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι τελειώνουν πολύ γρήγορα. Υπάρχει άραγε τρόπος να διαρκούν περισσότερο; Η απάντηση είναι ναι και η ειδικός στα κεριά Laura Slatkin μοιράστηκε μερικά tips στο washingtonpost.com.

Tip #1: Κατά την πρώτη χρήση αφήστε το κερί αναμένο για κάμποση ώρα

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το κερί, αφήστε το αναμένο για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει όλη η επιφάνεια στο πάνω μέρος. Αυτό προτείνεται γιατί το κερί, σύμφωνα με την ειδικός, έχει “μνήμη” και την επόμενη φορά θα προσπαθείσει να μην ξεπεράσει την περιφέρεια του προηγούμενου καψίματος.

Tip #2: Κόψτε την άκρη του φυτιλιού

Ένα κομμένο φυτίλι δίνει μία ομοιόμορφη, λαμπερή φλόγα. Αντίθετα ένα μακρύ φυτίλι ή στραβό μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο κάψιμο και καπνούς. Κόψτε το φυτίλι από τα κεριά σας ως εξής: αφού το σβήσετε αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια γυρίστε το ανάποδα και κόψτε το καμένο μέρος. To ιδανικό μήκος για το φυτίλι είναι περίπου το μισό εκατοστό.

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Nati Melnychuk

Tip #3: Αποφύγετε να βάζετε τα κεριά σε σημεία που κα΄νει ρεύμα

Στα ρεύματα αέρα τα κεριά είναι πολύ πιθανό να καούν ανομοιόμορφα ή να παράγουν υπερβολικό καπνό. Επίσης εάν τα κεριά σας είναι σε γυάλινα δοχεία, είναι μπορεί να αποκτήσουν μαύρα στίγματα.

Tip #4: Διατηρήστε τα κερά σας καθαρά

Το κερί που λιώνει δημιουργεί μία λίμνη η οποία την επόμενη φορά που θα ανάψετε το κερί θα λιώσει πρώτη. Κρατήστε την περίοχή αυτή καθαρή από καμένα φυτίλια, σκόνη, σπίρτα και άλλα σκουπίδια.

Tip #5: Αφήστε το κερί να κρυώσει τελείως πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά

Ένα κερί χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να κρυώσει εντελώς, αλλά αξίζει να περιμένετε τόσο για ασφάλεια όσο και για να παρατείνετε την διάρκεια ζωής του.


Πηγή