Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Το καλοκαίρι φοράμε πέδιλα, σανδάλια, σαγιονάρες και τα πόδια είναι εκτεθειμένα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Η αφυδάτωση λόγω ζέστης και η ορθοστασία έχουν σαν αποτέλεσμα να σκάνε οι φτέρνες, κάτι που ευτυχώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με απλά υλικά και μόνες μας στο σπίτι.

1. Scrub με ελαιόλαδο και ζάχαρη

Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub αναμειγνύοντας σε ένα μπολ ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη (ή και λευκή εάν δεν έχετε). Κάντε απαλό μασάζ στα πόδια για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με νερό. Το ελαιόλαδο θα προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ η ζάχαρη θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

2. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, είναι ενυδατικό και θρέφει την επιδερμίδα. Βάλτε λίγη ποσότητα λαδού στα χέρια και κάντε μασάζ σε όλο το κάτω μέρος του ποδιού. Αφήστε το να απορροφηθεί.

3. Μπανάνα

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits: @alleksana

Πάρτε μία ώριμη μπανάνα, καθαρίστε την και κόψτε την κομματάκια σε ένα μπολ. Πολτοποιήστε την με ένα πιρούνι και απλώστε τον πουρέ μπανάνας στις φτέρνες σας και σε όλο το κάτω μέρος του ποδιού. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχει ξεβγάλτε με νερό.

4. Ποδόλουτρο σε μέλι και νερό

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, πολλά θρεπτικά συστατικά και θεωρείται ευεργετικό για το δέρμα. Βάλτε σε μία λεκάνη ζεστό νερό και προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι μέλι. Στη συνέχεια βάλτε μέσα τα πόδια σας και αφήστε τα για 15-20 λεπτά. Όταν τα βγάλετε τρίψτε τις σκασμένες φτέρνες με μία ελαφρόπετρα ή λίμα ποδιών μέχρι να φύγουν τα νεκρά κύτταρα κι έπειτα βάλτε στην περιοχή την ενυδατική σας κρέμα.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: DIY scrub προσώπου με μέλι για λιπαρές επιδερμίδες

5. Βαζελίνη

Χρησιμοποιήστε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης για να κάνετε μασάζ σε όλο το κάτω μέρος του ποδιού και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα.


Πηγή