Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Αυτές οι χρήσεις της μπατονέτας θα σας φανούν χρήσιμες

Οι μπατονέτες χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καθαρισμό των αυτιών αν και οι γιατροί δεν συνιστούν τη χρήση τους από τα παιδιά.

Όμως, όπως τα περισσότερα αντικείμενα και προϊόντα που έχουμε σπίτι μας, έτσι και οι μπατονέτες έχουν αρκετές χρήσεις ιδιαίτερα πρακτικές στην καθημερινότητά μας.

Τι μπορείτε να κάνετε με τις μπατονέτες

Αφαιρέστε υπολείμματα του μακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε μια ελαφρώς βρεγμένη μπατονέτα για να σκουπίσετε τη μάσκαρα, τη σκιά ή το μολύβι ματιών που είναι κάτω από το μάτι.

Απλώστε καλύτερα την κρέμα ματιών

Χρησιμοποιήστε την μπατονέτα για να απλώσετε ταμποναριστά την κρέμα ματιών ή να κάνετε θεραπεία για τις κηλίδες.

Καθαρίστε το μανό

Η μπατονέτα είναι το καλύτερο «εργαλείο» για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών που σας έχει ξεφύγει. Βυθίστε τη μία άκρη στο ασετόν και περάστε το σημείο που έχει το μανό.

Απολυμάνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Χρησιμοποιήστε μπατονέτες με οινόπνευμα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το τηλεκοντρόλ, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές, ακόμα και τα κλειδιά ( εσοχές). Ειδικά ανάμεσα στα πλήκτρα συσσωρεύεται σκόνη που δύσκολα φεύγει.

Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Με τον παραπάνω τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε επίσης τη σκόνη και τη βρωμιά από τις δυσπρόσιτες περιοχές του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών των παραθύρων, των αεραγωγών και του λεβιέ ταχυτήτων.

kalokairines xeirotexnies gia paidia

Κολλήστε κατασκευές

Αν δεν θέλετε τα παιδιά να γεμίζουν τα χέρια τους με κόλλα, δώστε τους μπατονέτες . Θα μπορούν να την απλώσουν φτιάχνοντας τις αγαπημένες τους κατασκευές εύκολα και γρήγορα.

Αφαιρέστε το χνούδι από το πιστολάκι μαλλιών

Διατηρήστε καθαρό το πιστολάκι μαλλιών, αφαιρώντας το χνούδι από τον αεραγωγό με μια μπατονέτα.

Ξεκολλήστε το φερμουάρ

Αν έχει κολλήσει το φερμουάρ πάρτε μια μπατονέτα , ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε το σημείο που έχει μπλοκάρει. Αφήνετε για λίγα λεπτά να «δράσει» το ελαιόλαδο και το φερμουάρ είναι έτοιμο. Αν δεν ανοίγει, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Γυαλίστε τα κοσμήματά σας

Απλώς πάρτε μια μπατονέτα, ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ( ανάλογα με το κόσμημα) και καθαρίστε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, μενταγιόν, καρφίτσες. Σκουπίστε τα στη συνέχεια με ένα βαμβακερό πανί.

Πηγή: onegoodthingbyjillee.com


Πηγή