Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Ενυδατική μάσκα προσώπου με κρέμα γάλακτος

Η κρέμα γάλακτος είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά για αυτό και τη χρησιμοποιούμε με μέτρο στη μαγειρική.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Η κρέμα γάλακτος αποδεικνύεται σούπερ ενυδατική και θρεπτική για το δέρμα και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε μία σπιτική μάσκα προσώπου.

Η πιο κλασική και απλή συνταγή είναι η εξής:

  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ελάχιστη μαγειρική σόδα

Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος κι έπειτα προσθέτετε τη μαγειρική σόδα. Το μείγμα θα πρέπει να αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και ανακατεύεται για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Απλώνετε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και του λαιμού και αφήνετε να δράσει για τουλάχιστον ένα τέταρτο. Τέλος, ξεπλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

Κρέμα γάλακτος – Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Η κρέμα γάλακτος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και η συστηματική χρήση της στη ρουτίνα ομορφιάς σας, θα κάνει την επιδερμίδα σας απαλή και λαμπερή.

Όσον αφορά τη μάσκα προσώπου που σας δείξαμε παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε ότι εξίσου ωφέλιμο για την επιδερμίδα είναι και το μέλι το οποίο έχει την ικανότητα να τη θεραπεύει και να την ενυδατώνει σε βάθος, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους ρύπους και κάνει το δέρμα πιο απαλό και νεανικό.


Πηγή