Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Επτά χρήσεις της λαδόκολλας που δεν είχατε σκεφτεί

Η λαδόκολλα είναι από τα προϊόντα που όλοι έχουμε καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι της κουζίνας μας. Τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ψήσουμε μπισκότα, ή κάποιο άλλο φαγητό στον φούρνο, αυτή όμως δεν είναι κι η μόνη χρησιμότητά της.

Το αντικολλητικό χαρτί μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην καθημερινότητά μας και ιδού κάποιοι από αυτούς.

Αντί για σουπλά

Την ώρα του φαγητού είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα παιδιά θα γεμίσουν ψίχουλα, τρόφιμα και άλλους λεκέδες γύρω τους. Εάν δεν έχετε σουπλά, μπορείτε να στρώσετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πάνω σε αυτό να τοποθετήσετε το πιάτο και το ποτήρι του. Μετά το φαγητό απλώς το μαζεύετε και το πετάτε. Ευκολάκι.

Για να ζυγίσετε στερεά τρόφιμα στη ζυγαριά

Το μυστικό στη ζαχαροπλαστική είναι η ακριβής μέτρηση των υλικών της συνταγής. Εάν θέλετε να μετρήσετε στερεά υλικά, όπως βούτυρο, ξηρούς καρπούς κ.α. , βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω στη ζυγαριά και τοποθετήστε πάνω σε αυτό τα τρόφιμα που θέλετε να μετρήσετε.

Όταν φτιάχνετε κατασκευές

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε κάποια κατασκευή με τα μικρά σας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώματα και κόλλες, δοκιμάστε να βάλετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια εργασίας σας. Δε θα λερώσετε τίποτα και θα είναι πολύ πιο απλό μετά να μαζέψετε τα σκουπιδάκια που θα προκύψουν.

Αντί για θήκες muffins

Σας τελείωσαν οι θήκες για τα muffin σας; Κανένα πρόβλημα. Κόψτε κομμάτια λαδόκολλας και βάλτε αυτά στις θήκες του ιδικού ταψιού.

Για να τυλίξετε δώρα

Εάν σκοπεύετε να πάτε σε κάποιο δώρο και δεν έχετε τυλίξει το δώρο σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το αντικολλητικό χαρτί αντί για το ειδικό χαρτί περιτυλίγματος. Δέστε το με έναν σπάγκο, κολλήστε ότι άλλο διακοσμητικό θέλετε και έτοιμο.

ladokolla xriseis 2

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits: Cottonbro

Για να αποθηκεύσετε τα μπιφτέκια στην κατάψυξη

Ένας τρόπος για να αποθηκεύσετε τα άψητα μπιφτέκια στην κατάψυξη είναι να τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας ανάμεσά τους ένα κομματάκι λαδόκολλα. Θα γλιτώσετε χώρο και δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Καθαρίστε τα σκεύη σας από τα λίπη

Καθαρίστε τα πολλά λίπη με λαδόκολλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και να το κάνετε μια μπάλα. Με αυτήν τρίψτε την επιφάνεια με τα λίπη και στη συνέχεια καθαρίστε το σκεύος κανονικά με σφουγγάρι και υγρό πιάτων.


Πηγή