Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο το καλοκαίρι

Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο ψυγείο, ειδικά το καλοκαίρι, είναι απαραίτητη αν θέλετε να συντηρούνται σωστά τα τρόφιμα και να είναι κρύο το νερό, οι χυμοί και κάθε είδος ροφήματος.

Το λέμε αυτό γιατί , συχνά, ενώ η θερμοκρασία φαίνεται ιδανική, τα τρόφιμα χαλάνε πιο εύκολα ή δεν είναι δροσερά.

Ρυθμίσεις θερμοκρασίας

Αν δεν είστε βέβαιη για τη σωστή θερμοκρασία του ψυγείου, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο κι αν δεν το έχετε κρατήσει , αναζητήστε πληροφορίες στο διαδίκτυο στο σάιτ της κατασκευάστριας εταιρείας.

Συνήθως, η σωστή θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι από 2 έως 4 C . Αν όμως το ανοιγοκλείνετε συνέχεια ή το έχετε υπερφορτώσει, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει έως και 11 C. Σε ότι αφορά την κατάψυξη, η θερμοκρασία που πρέπει να επικρατεί είναι -18 C.

Μην παραλείπετε λοιπόν να ελέγχετε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι , τη θερμοκρασία του ψυγείου σας ώστε τα τρόφιμα να είναι δροσερά και σε άριστη κατάσταση.

psigeio1

Χρήσιμες συμβουλές

  • Φυλάσσετε τα τρόφιμα όπως το μαρούλι, σε σφραγισμένες σακούλες για να αποτρέψετε την υγρασία που θα μπορούσε να προκαλέσει συσσώρευση πάγου και απομακρύνετε τα τρόφιμα από τον αεραγωγό κρύου αέρα που προέρχεται από τον καταψύκτη.
  • Εάν οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας έχουν προσαρμοστεί και το φαγητό εξακολουθεί να παγώνει, ελέγξτε εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ανεμιστήρα κυκλοφορίας του αέρα. Ελέγξτε επίσης την πόρτα του ψυγείου αν κλείνει καλά ή αν έχουν φθαρεί τα λάστιχα.
  • Μη βάζετε ποτέ ζεστό φαγητό στο ψυγείο καθώς θα αυξήσει την γενική θερμοκρασία.
  • Το μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για 2-4 ημέρες ενώ στην κατάψυξη για περίπου 2 μήνες.
  • Καθαρίστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με πόσα τρόφιμα έχουν ξεχαστεί ή πόσα φρούτα έχουν ωριμάσει και δεν μπορείτε να τα καταναλώσετε.

Φροντίστε λοιπόν να μην υπερφορτώνετε το ψυγείο και να μην έχετε πολλά πλαστικά μπουκάλια με νερό. Προτιμήστε τα γυάλινα, τα οποία θα γεμίζετε κάθε φορά που αδειάζουν.


Πηγή