Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε τα λευκά παπούτσια σας με μαγειρική σόδα

Το φθινόπωρο έχει κάνει πια αισθητή την παρουσία του και ήρθε η ώρα να πούμε αντίο σε πέδιλα και καλοκαιρινά παπούτσια. Μία βολική και all-time-classic επιλογή για την εποχή αυτή είναι τα λευκά sneakers, δερμάτινα ή πάνινα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι λερώνονται εύκολα για αυτό και είναι σημαντικό να ξέρουμε τον σωστό τρόπο να τα καθαρίσουμε. Η  λύση βρίσκεται σε ένα προϊόν που όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας, τη μαγειρική σόδα.

Μαγειρική σόδα: Το χρηστικό «πολυεργαλείο» στην καθαριότητα του σπιτιού

Η μαγειρική σόδα, βέβαια, δεν είναι χρήσιμη μόνο στον καθαρισμό των παπουτσιών. Στην πραγματικότητα είναι ένα σούπερ χρηστικό «πολυεργαλείο» το οποίο όπως σας έχουμε δείξει εδώ στο Mothersblog.gr μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού, όπως για στο πλύσιμο των ρούχων, τον καθαρισμό των καναπέδων ή ακόμα και για να φροντίσουμε τα λουλούδια και τα φυτά μας.

Πώς θα καθαρίσετε τα λευκά σας παπούτσια με μαγειρική σόδα;

Όσον αφορά τον καθαρισμό των λευκών, πάνινων παπουτσιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα με δύο τρόπους:

1. Μαγειρική σόδα και ξύδι

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και μία κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατεύοντας τα τρία αυτά υλικά, θα προκύψει ένα πολύ πηκτό μείγμα, σαν πάστα. Πάρτε μία παλιά οδοντόβουρτσα και χρησιμοποιώντας μπόλικη ποσότητα από το μείγμα, τρίψτε τα παπούτσια σας, ειδικά στα σημεία που έχουν πιο έντονους λεκέδες.

Αφήστε το μείγμα να δράσει, ιδανικά στον ήλιο για τρεις με τέσσερις ώρες. Η πάστα θα ξεραθεί και έπειτα μπορείτε πολύ εύκολα να την αφαιρέσετε, απλά χτυπώντας τα δύο παπούτσια μεταξύ τους.

leuka sneakers 2021

2. Μαγειρική σόδα και οξυζενέ

Ένας δεύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια σας είναι χρησιμοποιώντας και πάλι μία πάστα αλλά αυτή τη φορά με μία 1 ½ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας οξυζενέ και 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του παπουτσιού και αφήστε το να δράσει για μισή με μία ώρα. Έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Σε λίγες ώρες θα είναι σαν καινούρια.


Πηγή