Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε την ηλεκτρική σκούπα σε λίγα βήματα

Η ηλεκτρικη σκούπα μας έχει γλιτώσει κόπο και χρόνο και είναι απαραίτητο εργαλείο στην καθαριότητα του σπιτιού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση.

Πώς λοιπόν θα καθαρίσετε σωστά την ηλεκτρική σκούπα;

Αρχικά να πούμε ότι θα πρέπει να αδειάσετε και να καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα πριν γεμίσει τελείως. Κάποιες σκούπες έχουν ανταλλακτικές σακούλες ενώ άλλες σακούλες που αδειάζουν και επανατοποθετούνται. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αδειάζετε τη σακούλα περίπου μία φορά τον μήνα εάν κάνετε συχνή χρήση της σκούπας, για να έχετε και την καλύτερη δυνατή επίδοση. Η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνεται σε εξωτερικό χώρο και πολύ προσεκτικά για να μην πάνε παντού σκόνες και βρωμιές. Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της ακολουθήστε τα εξής βήματα.

Καθαρίστε τα φίλτρα και τη σακούλα

Εάν τα φίλτρα και η σακούλα επαναχρησιμοποιούνται βουτήξτε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Πριν τα βάλετε ξανά στη θέση τους ξεπλύνετε και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.

Καθαρίστε τον σωλήνα

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχουν μείνει υπολείμματα σκόνης ή βρωμιάς στην εσωτερική πλευρά του σωλήνα της σκούπας, δοκιμάστε το εξής: Βάλτε σε ένα κομμάτι πανί λίγο καθαρίστικό και ξύδι, τυλίξτε το σε ένα κοντάρι και περάστε το κοντάρι μέσα από τον σωλήνα.

Καθαρίστε την βούρτα της σκούπας

Στο σημείο αυτό συχνά συγκεντρώνονται τρίχες που μπερδεύονται και φεύγουν με δυσκολία. Πάρτε ένα ψαλίδι και κόψτε τις με προσοχή. Εάν θέλετε μπορείτε να πλύνετε και το βουρτσάκι της σκούπας με υγρό πιάτων και νερό ή και πάλι χρησιμοποιώντας λίγο ξύδι.

Μην ξεχάσετε το εξωτερικό

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα του εσωτερικού της σκούπας, σειρά έχει το εξωτερικό. Πάρτε ένα καθαρό πανί και αφού το βρέξετε με λίγο νερό και υγρό πιάτων, περάστε όλη την επιφάνεια τουλάχιστον μία φορά.


Πηγή