Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τις ξύλινες πόρτες

Οι ξύλινες πόρτες χρειάζονται σωστό καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ειδικά γύρω από τα πόμολα συγκεντρώνονται αρκετά μικρόβια αλλά και βρωμιά λόγω της καθημερινής χρήσης.

Πώς να καθαρίσετε τις ξύλινες πόρτες

Κι όμως, οι ξύλινες πόρτες χρειάζονται τακτικό καθάρισμα ειδικά ανάμεσα στους μεντεσέδες όπου συσσωρεύεται σκόνη και ενίοτε ιστοί από αράχνες. Με ένα πινέλο λοιπόν ή ένα ξεσκονόπανο απομακρύνετε τη σκόνη από αυτά τα σημεία και στη συνέχεια με ένα στεγνό πανί περνάτε και την επιφάνεια της πόρτας.

Τι άλλο θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της ξύλινης πόρτας

  • Πανιά με μικροίνες
  • Ζεστό νερό
  • Υγρό πιάτων
  • Ενα μπολ
  • Υγρό βερνίκι επίπλων

Διαδικασία καθαρισμού

Αφού αφαιρέσετε τη σκόνη που κρύβεται στις άκρες και τις γωνίες της πόρτας ξεκινάτε τον καθαρισμό ολόκληρης της πόρτας.

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό προσθέστε μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων. Βρέξτε το πανί με τις μικροϊνες, στύψτε το καλά και περάστε τις επιφάνειες της πόρτας. Ακολουθείστε τη φορά, από πάνω προς το κάτω, αποφεύγοντας τις κυκλικές κινήσεις.

Ξεπλύντε το πανί με καθαρό νερό και σκουπίστε ξανά τις πόρτες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα σαπουνιού . Το σαπούνι μπορεί να περιέχει χημικά που θα βλάψουν το φινίρισμα της πόρτας σας αν παραμείνει στην επιφάνεια ή διεισδύσει σε άλλα σημεία.

Τα πόμολα της πόρτας , τα οποία προσελκύουν όχι μόνο βρωμιά αλλά και βακτήρια καθώς τα χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορείτε να τα καθαρίσετε με υγρό απορρυπαντικό πιάτων κι ένα μαλακό σφουγγάρι ( όχι με σύρμα γιατί μπορεί να προκαλέσετε σημάδια στο πόμολο).

Αν μάλιστα θέλετε να ανανεώσετε την όψη της πόρτας, ψεκάστε μια μικρή ποσότητα βερνικιού επίπλων σε ένα στεγνό πανί και περάστε και τις δύο επιφάνειες.

Όπως γνωρίζετε, η πρόληψη είναι η καλύτερη … θεραπεία και ο τακτικός καθαρισμός θα κάνει τις πόρτες να φαίνονται σαν καινούριες. Μία με δύο φορές το μήνα, φροντίστε να καθαρίζεται τις πόρτες του σπιτιού σας, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι.

Πηγή: aspire-doors.co.ukaspire-doors.co.uk




Πηγή