Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Πέντε έξυπνες χρήσεις του κορν φλάουρ που δεν γνωρίζετε

Το κορν φλάουρ εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική για να «δέσει» τις σάλτσες, τις κρέμες ή για να δώσει βελούδινη υφή στις σούπες.

Ωστόσο, πέρα από την κουζίνα έχει κι άλλες χρήσεις.’Οπως: 

Ξεμπερδεύει τους κόμπους της αλυσίδας κοσμήματος

Όταν η αλυσίδα από ένα κόσμημά σας έχει κόμπο, πασπαλίστε με κορν φλάουρ και με ένα τσιμπιδάκι προσπαθήστε να τον ξεμπερδέψετε.

Χαρίζει λάμψη στο δέρμα

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ με ένα ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο υγρό και απλώστε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα.

Αντιμετωπίζει τις φουσκάλες στα πόδια

Εάν τα νέα παπούτσια σας προκαλούν οδυνηρές φουσκάλες στα πόδια, πασπαλίστε τα όπως και το σημείο του παπουτσιού που σας πιέζει,  με κορν φλάουρ. Η σκόνη θα βοηθήσει στην απορρόφηση του ιδρώτα που θα προκαλούσε δυσάρεστη τριβή μεταξύ του δέρματος και του εσωτερικού του παπουτσιού.

Ανοίγει εύκολα τη ζύμη

Σας κολλάει συχνά η ζύμη στον πλάστη; Αντί για αλεύρι χρησιμοποιείστε κορν φλάουρ και θα δείτε πόσο εύκολα θα ανοίγει η ζύμη σας.

Απομακρύνει τη μούχλα από τα βιβλία

Συχνά τα βιβλία που είναι αποθηκευμένα σε κούτες, μυρίζουν μούχλα. Για να τα αρωματίσετε, πασπαλίστε τις σελίδες με κορν φλάουρ. Αφήστε να δράσει για ένα βράδυ και την επομένη με ένα πινέλο μακιγιάζ, καθαρίστε τις σελίδες.

Πηγή: firstforwomen.com


Πηγή