Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πέντε λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των πιάτων

Το πλύσιμο των πιάτων αποτελεί κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Τα πλένουμε όμως σωστά; Όπως σε όλες οι δουλειές του σπιτιού, έτσι σε αυτήν υπάρχουν μερικοί “κανόνες” που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα πιο συνήθη λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο δεινές νοικοκυρές.

Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό πιάτων

Μπορεί να νομίζετε ότι βάζοντας παραπάνω απορρυπαντικό στο σφουγγάρι, θα καθαρίσετε τα σκεύη σας ακόμα καλύτερα, αυτό όμως δεν ισχύει. Αντιθέτως, θα μείνουν υπολείμματα σαπουνιού στα πιάτα και τα ποτήρια σας, τα οποία θα καταλήξουν στο φαγητό ή τον καφέ σας.

Δεν αλλάζετε τακτικά σφουγγάρι

Το σφουγγάρι που πλένετε τα πιάτα πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον ανά μία ή δύο εβδομάδες. Λόγω της καθημερινής χρήσης, συσσωρεύονται σε αυτό γρήγορα βρωμιές οι οποίες δεν φεύγουν ούτε μετά το πλύσιμο και τη χρήση του απορρυπαντικού.

Διαβάστε επίσης: Σφουγγαρι για τα πιάτα: 15 χρήσεις που θα σας ενθουσιάσουν

Δεν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό

Το ζεστό νερό, εκτός από το ότι θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να πλύνετε τα πιάτα πιο γρήγορα, σκοτώνει τα μικρόβια και κάνει το πλύσιμο των πιάτων πιο αποτελεσματικό.

Δεν καθαρίζετε αρκετά συχνά τον νεροχύτη

Ακόμα και μετά το πλύσιμο των πιάτων, τα σκεύη με τα υπολείμματα φαγητού που ήταν στον νεροχύτη, αφήνουν μικρόβια και βακτήρια. Για αυτό είναι σημαντικό να τον απολυμαίνετε καθημερινά, μετά από κάθε πλύσιμο.

Δεν χρησιμοποιείτε το σφουγγαράκι με τον σωστό τρόπο

Όλα τα σκεύη πρέπει να καθαρίζονται με προσοχή για να μη φθαρούν. Καθαρίστε τα πιάτα και τα ποτήρια με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού, το ίδιο και τα αντικολλητικά σκεύη. Εάν καθαρίζετε τα αντικολλητικά τηγάνια και κατσαρόλες σας με τη πλευρά που είναι το σύρμα, θα φθείρετε την επιφάνεια ακόμα πιο γρήγορα.


Πηγή