Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες κρεμμυδιού

Το κρεμμύδι δίνει άρωμα και γεύση στα φαγητά μας και η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Πριν λίγο ημέρες σας είχαμε δείξει τους πιο γνωστούς τρόπους για να καθαρίσετε τα κρεμμύδια χωρίς να δακρύσετε. Σήμερα, σειρά έχει το πώς θα αξιοποιήσετε τις φλούδες κρεμμυδιού στην καθημερινότητά σας.

Λίπασμα για τα φυτά

Έχετε κήπο ή μπόλικες γλάστρες στο μπαλκόνι; Δοκιμάστε να βάλετε μερικές φλούδες κρεμμυδιού στο χώμα και να τις ανακατέψετε. Οι φλούδες κρεμμυδιού είναι επίσης πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην υγεία και την άνθιση των φυτών σας.

Καταπολεμήστε την ακμή

Θα χρειαστείτε:

  • Λίγες φλούδες κρεμμυδιού
  • 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα μικρό μπολάκι  βάλτε το μέλι, τις φλούδες και την αλκοόλη και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Με ένα κομμάτι βαμβάκι, κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο, αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Ένας ακόμα τρόπος για να αξιοποιήσετε τις φλούδες από τα κρεμμύδια είναι για να φτιάξετε πρωτότυπες χειροτεχνίες με τα παιδιά. Μπορείτε να τις κόψετε και να φτιάξετε κολλάζ και δημιουργίες με απίθανα σχέδια.

Κρατήστε τα κουνούπια μακριά

Η μυρωδιά του κρεμμυδιού απωθεί τα κουνούπια. Τι έχετε να κάνετε λοιπόν; Βάλτε μερικές φλούδες κρεμμυδιού σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τις όλο το βράδυ. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το νερό αυτό και βάλτε το μπολ στο μπαλκόνι ή έξω από κάποιο παράθυρό σας.

Φροντίστε τα μαλλιά σας

Ομοίως με παραπάνω, βάλτε ένα νερό σε ένα μπουκάλι και βάλτε μέσα μερικές φλούδες κρεμμυδιού. Αφήστε το μπουκάλι όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα, αφού το στραγγίξετε, βάλτε το σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Μετά το λούσιμο, ψεκάστε τα μαλλιά σας και θα γίνουν λεία και λαμπερά.


Πηγή