Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του λεμονιού που θα σας λύσουν τα χέρια

Είναι γνωστό ότι το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά. Το χρησιμοποιούμε στα φαγητά, σε αρκετά γλυκά, αλλά και για να φτιάξουμε δροσερές λεμονάδες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Το λεμόνι ωστόσο, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στην καθημερινότητά μας, από την καθαριότητα του σπιτιού μέχρι την ρουτίνα ομορφιάς. Ποιες είναι κάποιες από αυτές οι εναλλακτικές χρήσεις του που θα σας λύσουν τα χέρια;

Καθαρίστε τα λίπη από τα σκεύη

Το λάδι και γενικά τα λίπη, δύσκολα φεύγουν εντελώς από τα μαγειρικά σκεύη και τα τάπερ. Το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων, κάποιες φορές δεν αρκεί και τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: στύψτε δύο λεμόνια και βουτήξτε το σφουγγάρι στον χυμό λεμονιού. Βάλτε λίγο απορρυπαντικό πιάτο και με αυτό το μείγμα τρίψτε τα σκεύη σας. Τα λίπη θα φύγουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας αποτελεσματικά. Ο πρώτος είναι να βάλετε ένα φλιτζάνι με νερό και χυμό λεμονιού μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και να το ζεστάνετε για δύο λεπτά. Αμέσως μετά, τρίψτε με ένα σφουγγάρι τα τοιχώματα του φούρνου και όλα τα λίπη και τα υπολείμματα από τρόφιμα θα φύγουν στο λεπτό.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλετε σε ένα σφουγγάρι λίγο χυμό λεμονιού και απορρυπαντικό πιάτων και να τρίψετε με αυτό το μείγμα τα τοιχώματα του φούρνου.

Φτιάξτε σπιτικά καθαριστικά

Ξεμείνατε από καθαριστικό ή απολυμαντικό; Φτιάξτε το δικό σας με λεμόνι και μερικά ακόμα υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πέντε τρόπους για να φτιάξετε σπιτικό καθαριστικό σπρέι με λεμόνι.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας με λεμόνι

Το λεμόνι καταπολεμά την ακμή, δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ένας από τους τρόπους να το εντάξετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό scrub με λεμόνι και μέλι.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι μεσαίου μεγέθους
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι

Βάλτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Εφαρμόστε το scrub σε όλη την επιφάνεια του προσώπου εκτός από τα μάτια και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε το για περίπου δέκα λεπτά κι έπειτα πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.

spitiko scrub me meli

Φτιάξτε ένα αρωματικό χώρου

Φτιάξτε ένα σπιτικό αρωματικό χώρου ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Βράστε λίγο νερό και βάλτε το σε ένα γυάλινο μπολ
  2. Βάλτε μέσα δύο φέτες λεμόνι, κανέλα και γαρύφαλλο
  3. Τοποθετήστε το μπολ στο δωμάτιο που θέλετε. Όση ώρα αχνίζει το νερό, το δωμάτιο θα μοσχομυρίσει.

Πηγή