Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πανεύκολο scrub με δύο μόνο υλικά

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Από τα πιο γνωστά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι τα scrubs. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε scrub φτιαγμένα από κάθε λογής υλικά, γιατί όμως να μην φτιάξετε το δικό σας με φυσικά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας; 

Ο τρόπος είναι απλός και θα χρειαστείτε μονάχα δύο υλικά: μαύρη ζάχαρη και μέλι.

Βάλτε σε ένα βαζάκι μια κουταλιά της σούπας μέλι και μία κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί  το μείγμα και να έχετε μία παχύρευστη κρέμα με κολλώδη υφή.

Τα οφέλη του μελιού στην επιδερμίδα

Το μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και πολύ θρεπτικό για τον οργανισμό. Εκτός από τη διατροφή μας, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και στη ρουτίνα ομορφιάς, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που ωφελούν ποικιλοτρόπως το δέρμα. Το μέλι έχει την ικανότητα να θεραπεύει, να ανανεώνει και να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους ρύπους και κάνει το δέρμα πιο απαλό και νεανικό.

Σε συνδυασμό με την μαύρη ζάχαρη θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και η επιδερμίδα σας θα αποκτήσει μεταξένια υφή.


Πηγή