Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πόσο χρόνο πρέπει να βράσετε τα αυγά πριν τα βάψετε

Όλα δείχνουν ότι για μια ακόμα χρονιά θα γιορτάσουμε το Πάσχα μακριά από τα χωριά ή τα νησιά καθώς η διασφάλιση της υγείας προέχει.

Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, διακοσμώντας το σπίτι μας, φτιάχνοντας κουλουράκια και τσουρέκια και φυσικά βάφοντας τα αυγά.

Το έθιμο θέλει το βάψιμο των αυγών να γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη, όμως πολλές γυναίκες δεν θέλουν να τα αφήσουν για την τελευταία στιγμή.Εκτός από τις βαφές που θα βρείτε στο εμπόριο, τα τελευταία χρόνια οι φυσικοί τρόποι βαφής κερδίζουν συνεχώς έδαφος .Φλούδες κρεμμυδιών, παντζάρια, φύλλα από σπανάκι, μούρα, πράσινο τσάι, σκόνη τσίλι είναι μερικά μόνο από τα υλικά που έχετε σπίτι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βάψιμο των αυγών κι ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να έχουν.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα αυγά που θα βάψετε δεν χρειάζεται να είναι φρέσκα αλλά τουλάχιστον τριών ημερών ώστε η μεμβράνη να είναι σκληρή και να βαφτεί ομοιόμορφα. Επίσης, πρέπει να σκεπάζονται από το νερό και να τα αφήσετε τουλάχιστον 15 λεπτά να βράσουν καλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγάκια.Αφού κρυώσουν είναι έτοιμα να …αποκτήσουν το χρώμα που θέλετε.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιοι φυσικοί τρόποι βαφής είναι αποτελεσματικοί και ποιοι όχι .


Πηγή