Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πώς θα διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Λένε ότι είναι πιο επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι πουν δεν κόβει καλά από ένα κοφτερό μαχαίρι. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν προσπαθείτε για αρκετή ώρα να κόψετε κάτι με ένα μαχαίρι που θέλει ακόνισμα, αυξάνονται οι πιθανότητες να κοπείτε.

Πώς θα καταλάβετε ότι το μαχαίρι θέλει ακόνισμα

Για να ελέγξετε αν το μαχαίρι παραμένει κοφτερό ή όχι, δοκιμάστε να κόψετε λεμόνια, ντομάτες, καρότα, κρεμμύδια. Αν δυσκολεύεστε, τότε χρειάζεται ακόνισμα.

Κεραμική κούπα ή κύπελλο

Αν δεν έχετε εξοπλισμό για ακόνισμα μαχαιριού, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με μια κεραμική κούπα ή κύπελλο. Αναποδογυρίστε την κούπα και θα παρατηρήσετε ότι έχει ένα γυαλιστερό δακτύλιο γύρω από την άκρη. Αυτή η επιφάνεια είναι πιο σκληρή από τη λεπίδα μαχαιριού και μπορεί να την ακονίσει. Απλώς σύρετε τη λεπίδα του μαχαιριού σας σε αυτό το υπερυψωμένο άκρο μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να θυμάστε

Για να έχουν τα μαχαίρια κοφτερή λεπίδα, θα πρέπει να αποφεύγετε να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων. Καλό είναι να τα σαπουνίζετε, να τα ξεπλένετε και να τα στεγνώνετε αμέσως.

φωτό: pexeles.com /Lukas

Σωστή αποθήκευση

Πολλοί άνθρωποι κρατούν τα μαχαίρια στα συρτάρια μαζί με άλλα μαχαιροπήρουνα και μαγειρικά σκεύη. Αυτό δεν είναι σωστό, καθώς το συνεχές τρίψιμο με τα υπόλοιπα σκεύη, φθείρουν τη λεπίδα. Αποθηκεύστε τα στο συρτάρι μέσα σε θήκη ή στερεώστε τα στον τοίχο της κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή σανίδα κοπής

Η σανίδα κοπής που χρησιμοποιείτε μπορεί να επηρεάσει το πόσο αιχμηρά θα παραμείνουν τα μαχαίρια σας. Η χρήση ξύλινων σανίδων κοπής είναι ο καλύτερος τρόπος να είναι τα μαχαίρια κοφτερά κι αυτό γιατί το μαλακό ξύλο δεν καταστρέφει την άκρη του μαχαιριού. Οι χειρότερες επιφάνειες κοπής για μαχαίρια είναι οι γυάλινες ή οι κεραμικές.

Πηγή:houseofknives.com.au


Πηγή