Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Πώς θα εξαφανίσετε το λεκέ από αναψυκτικό στα ρούχα

H κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνεται το καλοκαίρι έτσι οι λεκέδες στα ρούχα από ανθρακούχα ποτά είναι πιο συχνή.

Οι λεκέδες αναψυκτικών ποικίλουν. Μπορεί να είναι σκουρόχρωμοι λόγω των τανινών που περιέχουν ορισμένα αναψυκτικά και άλλοι ανοιχτόχρωμοι ( δες από πορτοκαλάδα, λεμονάδα, κ.ο.κ.)

Όπως με κάθε λεκέ, είναι σημαντικό να τον αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό ώστε να μην προλάβει να απορροφηθεί από το ύφασμα.

Τρόποι αφαίρεσης λεκέ αναψυκτικού

  • Ξεκινήστε καθαρίζοντας το λεκέ με μια πετσέτα. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, κρατήστε το ύφασμα κάτω από τη βρύση αφήνοντας να τρέξει άφθονο κρύο νερό πάνω στο λεκέ ( πάντα από την ανάποδη πλευρά).
  • Στη συνέχεια, εάν ο λεκές είναι έντονος, ρίξτε οικιακή αμμωνία ή οινόπνευμα, αφήστε για λίγο να δράσει και ξεπλύντε με νερό.
  • Στην περίπτωση που ο λεκές επιμένει, χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό ρούχων αφήνοντας να μουλιάσει το ρούχο για 15 λεπτά. Αν και τότε δεν δείτε αποτέλεσμα, προσθέστε λευκαντικό αφήνοντας πάλι το ρούχο να μουλιάσει για 4 ώρες τουλάχιστον
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε φυσικό σαπούνι απευθείας στο λεκέ.
  • Εάν παραμείνει χρώμα αναψυκτικού στο ύφασμα, αναμίξτε ένα διάλυμα λευκαντικού με βάση το οξυγόνο και χλιαρό νερό . Αφήστε το να μουλιάσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή μια νύχτα και μετά ξεπλύνετε ως συνήθως. Αυτός ο τύπος λευκαντικού είναι ασφαλής για φυσικά και συνθετικά υφάσματα που είναι λευκά ή χρωματιστά. Εφόσον ο λεκές δεν έχει φύγει, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

Πηγή