Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πώς θα κάνετε μόνες σας το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι;

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται και τους ιδιαίτερους αυτούς καιρούς που διανύουμε, έχουμε μάθει να κάνουμε μόνες μας πολλά πράγματα που παλαιότερα τα αφήναμε αποκλειστικά στα χέρια των ειδικών, όπως το να βάψουμε τα μαλλιά μας ή να φτιάξουμε τα νύχια  μας.

Τα  κέντρα αισθητικής σε καποιες περιοχές είναι ανοιχτά, σε άλλες κλειστά. Ακόμα και στις περιοχές που είναι ανοιχτά ωστόσο, η αναμονή είναι μεγάλη και το να μάθουμε να φτιάχνουμε μόνες μας τα νύχια μας είναι μονόδρομος. Ευτυχώς, ακολουθώντας κάποια απλά βήματα και tips μπορούμε να τα καταφέρουμε μία χαρά και το αποτέλεσμα δεν θα εχει καμία διαφορά από αυτό ενός επαγγελματία

Αρχικά, είναι σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τι θα χρειαστείτε:

  • νυχοκόπτη
  • λίμα
  • ξύλινο ή μεταλλικό εργαλείο για τα πετσάκια
  • πενσάκι για τα πετσάκια
  • μπάφερ
  • βάση
  • μανό της επιλογής σας
  • top coat
  • μπολ με χλιαρό νερό και λίγο σαπούνι

Τα βήματα για το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι:

  1. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να ξεβάψετε πολύ καλά τα νύχια σας από το προηγούμενο βερνίκι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να βάλετε λίγο ασετόν σε βαμβάκι και να ακουμπήσετε στο νύχι για μερικά δευτερόλεπτά. Έπειτα τραβήξτε το βαμβάκι προς τα πάνω και επαναλάβετε. Με αυτόν τον τρόπο το βερνίκι που έχει αφαιρεθεί δεν θα απλωθεί σε όλο το δάχτυλο μουτζουρώνοντάς το.
  1. Κόψτε τα νύχια στο μήκος που θέλετε και λιμάρετέ τα. Οι κινήσεις που θα κάνετε με τη λίμα πρέπει να είναι προς μία κατεύθυνση προκειμένου να αποφύγετε το σπάσιμο του νυχιού. Επίσης, μην ξεχάσετε να λιμάρετε ελάχιστα και τα πλάγια του νυχιού.
  1. Μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγο σαπούνι. Το βήμα αυτό είναι σημαντικό για να μαλακώσει το δέρμα γύρω από το νύχι ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τα πετσάκια.
  1. Αφού βγάλετε τα χέρια σας από το νερό, σκουπίστε τα απαλά με μία πετσέτα και με το ξύλινο ή μεταλλικό εργαλείο σπρώξτε ελαφρώς τα πετσάκια προς τα κάτω μέχρι να φανεί όλη η επιφάνεια του νυχιού.
  1. Με μεγάλη προσοχή κόψτε τα πετσάκια που εξέχουν με το πενσάκι. Αποφύγετε να κόψετε τα πετσάκια βαθιά καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης.
  1. Στη συνέχεια περάστε με το μπάφερ όλη την επιφάνεια του νυχιού. Με αυτόν τον τρόπο, το νύχι θα γίνει λείο και το βερνίκι θα μπορεί να απλωθεί καλύτερα.
  1. Πριν βάψετε τα νύχια σας με το βερνίκι, εφαρμόστε τη βάση η οποία δυναμώνει, θεραπεύει και προστατεύει το νύχι από το ξεφλούδισμα και την εισχώρηση χρώματος.
  1. Μόλις στεγνώσει η βάση, σειρά έχει το μανό. Τρίψτε ελαφρώς το μανό ανάμεσα στα χέρια σας για να ζεσταθεί και να εφαρμοστεί καλύτερα. Στη συνέχεια περάστε την πρώτη στρώση και μόλις στεγνώσει, τη δεύτερη και εάν χρειαστεί και την τρίτη. Στην πρώτη στρώση, μην ξεχάσετε να “κλειδώσετε” το χρώμα στην πάνω πλευρά κάνοντας μία κάθετη κίνηση στην άκρη του νυχιού.
  1. Μετά τις βασικές στρώσεις, εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια του νυχιού το top coat, το οποίο θα κάνει τα νύχια σας να γυαλίζουν και το μανικιούρ να διαρκέσει περισσότερο.

Πηγή