Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες καρπουζιού;

Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ο “βασιλιάς” των καλοκαιρινών φρούτων. Είναι δροσερό, γευστικό και πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και νερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που ο οργανισμός μας χρειάζεται ενυδάτωση.

Αυτά όμως είναι ήδη γνωστά. Αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι ότι εξίσου ωφέλιμες και χρηστικές είναι και οι φλούδες του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τις χρησιμοποιήσετε από συνταγές, μέχρι την περιποίηση της επιδερμίδας σας και είναι αρκετοί για να μην τις πετάξετε ποτέ ξανά.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, με τις φλούδες καρπουζιού;

Φτιάξτε smoothie

Η φλούδα καρπουζιού περιέχει επίσης πληθώρα θρεπτικών συστατικών, γιατί λοιπόν να πάει χαμένη; Αξιοποιήστε την για να φτιάξετε δροσερά smoothies με μερικά ακόμα καλοκαιρινά φρούτα  και ό,τι άλλα υλικά εσείς θέλετε. Μία συνταγή είναι και η εξής:

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3-4 φλιτζάνια φλούδες καρπουζιού κομμένες σε κομματάκια
  • 1 ροδάκινο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μάνγκο κομμένο σε κομάτια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα κεράσια ή φράουλες

Βάλτε στο blender τα παραπάνω υλικά και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι με παγάκια.

Φτιάξτε ένα μπολ για φρουτοσαλάτα

Χρησιμοποιήστε τη φλούδα του καρπουζιού για να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο μπολ στο οποίο μπορείτε να σερβίρετε τα καλοκαιρινά σας φρούτα. Μια πολύ καλή ιδέα και για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι, η οποία θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας

Πώς θα το φτιάξετε; Κόψτε το καρπούζι στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα. Με ένα κουτάλι καθαρίστε όλα τα υπολείμματα και τα κουκούτσια, και το μπολ σας θα είναι έτοιμο.

Καταπολεμήστε την ακμή

Το καρπούζι όπως και οι φλούδες του έχουν περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Χρησιμοποιήστε τις φλούδες για να τρίψετε ελαφρά τα σημεία του προσώπου σας που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και ιδανικά επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα, για ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Φτιάξτε τουρσί

Όπως και το αγγούρι, έτσι μπορείτε να κάνετε τουρσί και τις φλούδες καρπουζιού. Έχουν γλυκοπικάντικη γεύση και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε εδώ:

Χρησιμοποιήστε τις στο φαγητό σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες καρπουζιού  ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα του φαγητού σας. Πώς; Κόψτε τις φλούδες σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετέ τις με λίγο λάδι στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε, ανακατέψτε για λίγο ακόμα και είναι έτοιμα!

Πηγή: watermelon.org / thekitchn.com


Πηγή