Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Σπιτικό scrub προσώπου με φράουλες και δύο ακόμη υλικά

Ακόμα και εν μέσω καραντίνας που δε φοράμε τόσο συχνά make up, η συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική για να τη διατηρήσουμε φρέσκια και υγιή.

Το πρώτο και πιο βασικό ίσως βήμα είναι ο σωστός καθαρισμός, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε πολύ εύκολα με σπιτικά scrub που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας με αγνά υλικά.

Στο παρελθόν έχουμε μοιραστεί μαζί σας διάφορες συνταγές για scrubs προσώπου με λίγα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας και τον τύπο της επιδερμίδας σας. Σήμερα και μιας και την εποχή αυτή οι φράουλες έχουν την τιμητική τους, σας δείχνουμε ακόμα ένα με βασικό συστατικό το αγαπημένο αυτό ανοιξιάτικο φρούτο.

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ το οποίο βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων και η χρήση τους στη ρουτίνα ομορφιάς συμβάλλει στην εξαφάνιση κηλίδων και σημαδιών ακμής.

Συνδυάζοντας το αγαπημένο αυτό φρούτο με ζάχαρη και έλαιο καρύδας, μπορείτε να φτιάξετε ένα δραστικό scrub που θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή, καθαρίζοντάς την παράλληλα από νεκρά κύτταρα και ρύπους.

Για το σπιτικό scrub με φράουλες θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι έλαιο καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι παγωμένες φράουλες
  • ένα γυάλινο βάζο για αποθήκευση

Βάλετε τις φράουλες στο blender και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια βάλτε το έλαιο καρύδας σε ένα μπολ και εάν είναι σε στερεή μορφή ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις αποκτήσει υγρή μορφή προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρετε το μείγμα στο βάζο και είναι έτοιμο για χρήση. Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι κι έναν μήνα.

Πηγή: sweetnaturesbeauty.com


Πηγή