Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Συνταγές ομορφιάς με καφέ για το πρόσωπο και το σώμα

Ο καφές, εκτός από την καφεΐνη που περιέχει, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ειδικότερα έχουν ανιχνευθεί περισσότερες από 1.000 ουσίες, που χαρακτηρίζονται ως «αντιοξειδωτικά». Πολλά από αυτά δεν είναι μόνο ωφέλιμα για την υγεία αλλά και για την επιδερμίδα.

Τα οφέλη του καφέ στο δέρμα

Καταπραΰνει την επιδερμίδα και μειώνει τη φλεγμονή

Ενώ ο καφές διεγείρει το σώμα , όταν εφαρμόζεται τοπικά με τη μορφή scrub ή μάσκας καταπραΰνει την επιδερμίδα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση καθώς περιέχει χλωρογενικό οξύ και μελανοειδίνες.

Μειώνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου

Η τοπική εφαρμογή καφέ στο πρόσωπο, μειώνει, σύμφωνα με μελέτες τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τις κηλίδες από τον ήλιο.

Καταπολεμά την ακμή

Το χλωρογενικό οξύ στον καφέ έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθιστώντας την τοπική εφαρμογή ευεργετική για τη θεραπεία της ακμής, των πληγών και των λοιμώξεων του δέρματος.

Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Η καφεΐνη στον καφέ βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η εφαρμογή καφέ ή κρέμας με συστατικό τον καφέ μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση μαύρων κύκλων και των πρησμένων ματιών.

kafes routina omorfias

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ για το πρόσωπο και το σώμα

Scrub για το σώμα

Ανακατέψτε τον χρησιμοποιημένο ή φρέσκο αλεσμένο καφέ με λίγο ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα scrub. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα για απολέπιση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαύρη ζάχαρη στο μείγμα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό μετά από 15-20 λεπτά.

Για τους μαύρους κύκλους

Ανακατέψτε λίγο ελαιόλαδο και ροδόνερο με σκόνη καφέ για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε απαλά στην περιοχή κάτω από τα μάτια  αποφεύγοντας το τρίψιμο. Αφήστε για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε. Εναλλακτικά, βράστε λίγο καφέ και αφήστε τον να κρυώσει. Πάρτε βαμβάκι, βυθίστε το στον καφέ και τοποθετήστε το στα μάτια. Χαλαρώστε για 15-20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να παγώσετε τον καφέ (παγάκια) και να τα χρησιμοποιήσετε για απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών.

Scrub καφέ για την κυτταρίτιδα

H απολέπιση του καφέ υποτίθεται ότι βοηθά στη θεραπεία της κυτταρίτιδας με διάφορους τρόπους. Πιστεύεται ότι η καφεΐνη που περιέχει ο καφές μπορεί να βοηθήσει να διασταλούν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσει την εμφάνιση των κοιλοτήτων του δέρματος. Το δέρμα μπορεί επίσης να συσφίγγεται από τις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και εξαλείφοντας την κατακράτηση υγρών. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε σκραμπ καφέ για την κυτταρίτιδα.

 

 


Πηγή