Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Τέσσερα πράγματα που καθαρίζετε με λάθος τρόπο

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Σε ένα σπίτι με παιδιά μάλιστα, η καθαριότητα είναι μία ακόμα πιο κοπιαστική διαδικασία. Όσο κι αν έχουμε γίνει master στο ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το  σφουγγάρισμα όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που καθαρίζουμε λάθος χωρίς να το γνωρίζουμε. Δείτε ποια είναι αυτά παρακάτω και σίγουρα θα εκπλαγείτε.

Καθαρίζετε τις ηλεκτρονικές συσκευές με σρέι καθαρισμού

Οι ηλεκτρονικές κατασκευές όπως η τηλεόραση, το λαπτοπ ή τα κινητά χρειάζονται και αυτές συχνό καθάρισμα. Εάν μέχρι τώρα τα καθαρίζατε με σπρέι καθαρισμού, σταματήστε το αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίσματος, η βρωμιά όχι μόνο δεν θα εξαφανιστεί, αλλά αντιθέτως θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα, για αυτό είναι καλύτερο να προτιμήσετε ένα στεγνό πανί μικροϊνών.

Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα καθαριστικού

Εάν νομίζετε ότι όσο περισσότερο καθαριστικό χρησιμοποιήσετε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε, κάνετε λάθος. Η υπερβολική χρήση καθαριστικού ή και απορρυπαντικού πλυντηρίου προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς η παραπάνω ποσότητα γίνεται μαγνήτης βρωμιάς τόσο για τα ρούχα, όσο και για τα σφουγγάρια.

Καθαρίζετε τα παράθυρα όταν έχει καλό καιρό

Ο ήλιος κάνει τα τζάμια να στεγνώνουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μένουν ίχνη καθαριστικού και νερού πάνω τους. Προτιμήστε μία συννεφιασμένη μέρα για τη συγκεκριμένη δουλειά του σπιτιού.

Βάζετε τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων

Ειδικά τα μαχαίρια που έχουν ξύλινες λαβές, πρέπει να πλένονται στο χέρι καθώς η θρεμότητα και ο ατμός στο πλυντήριο πιάτων μπορούν να παραμορφώσουν το ξύλο και να προκαλέσουν ρωγμές. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, σκουπίστε τα μαχαίρια με μία καθαρή πετσέτα αμέσως μετά το πλύσιμο, αντί να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους.

Πηγή πληροφοριών: realsimple.com / thespruce.com


Πηγή