Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Τέσσερις άγνωστες χρήσεις του baking powder

Το baking powder είναι από τα προϊόντα που λίγο πολύ κάθε νοικοκυρά έχει στο ντουλάπι της κουζίνας της. Το χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο στις συνταγές για κέικ και ψωμιά και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η κύρια διαφορά του με τη σόδα είναι η εξής: η μαγειρική σόδα περιέχει καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο και χρησιμοποιείται σε συνταγές συνδυαστικά με κάποιο άλλο όξινο υλικό. Το baking powder περιέχει ανθρακικό νάτριο και κάποιο οξύ, τα οποία παραμένουν αδρανή μέχρι να προστεθεί σε αυτά κάποιο υγρό.

Τις πολλαπλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας σας της έχουμε πει σε παλαιότερο άρθρο και ίσως σας είναι ήδη γνωστές. Γνωρίζατε όμως ότι και το baking powder μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητά μας;

Για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας

Απομακρύνετε τους δύσκολους λεκέδες από τα μαγειρικά σκεύη προσθέτοντας μέσα σε αυτό ζεστό νερό και λίγο baking powder. Tα υπολείμματα φαγητού και τα καμένα λίπη θα φύγουν πανεύκολα χωρίς να χρειαστεί να τα τρίψετε επίμονα.

Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά

Εάν  κάνουν τα μυρμήγκια επιδρομή στο σπίτι σας, δοκιμάστε να ανακατέψετε σε ένα μπολ baking power με λίγο αλάτι. Ρίξτε λίγο από το μείγμα στα επίμαχα σημεία και δώστε λύση σε αυτό το πρόβλημα, μία για πάντα.

Για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από τις στον τοίχο

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι λεκέδες από κηρομπογιές στους τοίχους είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Τι μπορείτε να κάνετε; Ανακατέψτε σε ένα μπολ ζεστό νερό και λίγο baking powder και να τρίψετε τον λεκέ με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Τόσο απλά.

kirompogies

Διαβάστε επίσης: Έχετε κηρομπογιές για πέταμα; Αξιοποιήστε τις για να φτιάξετε χρωματιστά κεριά

Για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Σε ένα μπολ βάλτε δύο φλιτζάνια νερό και δύο κουταλιές της σούπας baking powder. Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά και στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι καθαρίστε τα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου.

Πηγή: realadvicegal.com


Πηγή