Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Τα οφέλη του ρυζόνερου στα μαλλιά και την επιδερμίδα

Κάθε φορά που βράζετε ρύζι, κρατείστε το νερό καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για τα μαλλιά όσο και για το πρόσωπο.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο makeupandbeauty.com, το ρυζόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για :

Ξέβγαλμα μαλλιών

Τα κατεστραμμένα και θαμπά μαλλιά μπορούν να …αναγεννηθούν με το ρυζόνερο. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με το ρυζόνερο και πεπλύνετε μετά από 5 λεπτά.

Περιποίηση μαλλιών

Μπορείτε να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά χρησιμοποιώντας νερό ρυζιού ως θεραπεία περιποίησης. Προσθέστε μερικά αιθέρια έλαια στο ρυζόνερο, και αφήστε το στα βρεγμένα μαλλιά για μερικά λεπτά. Τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο υγιή και θα είναι απαλά.

Πρόσωπο

Βυθίστε ένα βαμβάκι σε νερό ρυζιού και τρίψτε απαλά το δέρμα. Επαναλάβετε δύο τρεις φορές και το δέρμα σας θα είναι πεντακάθαρο.

Τόνωση της επιδερμίδας

Γνωρίζατε ότι το νερό ρυζιού αποτελεί ένα εξαιρετικό τονωτικό κάνοντας την επιδερμίδα σας λεία; Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και καταπραΰνει την ερυθρότητα που σχετίζεται με τα σπυράκια.

Λεύκανση δέρματος 

Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεφορτωθείτε κηλίδες και σημάδια από τον ήλιο είναι να εφαρμόσετε νερό ρυζιού στο δέρμα σας. Μειώνει το μέγεθος των πόρων και δίνει μια σταθερή υφή στο δέρμα.


Πηγή