Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λευκό ξίδι

Το πιο αποτελεσματικό ξίδι για να καθαρίσετε το σπίτι, είναι το λευκό. Το βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ, είναι οικονομικό και αρκεί μια μικρή ποσότητα για να διώξει και την πιο δύσκολη βρωμιά.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με λευκό ξίδι

Τις κούπες

Συχνά ο καφές αλλά και το τσάι αφήνουν λεκέδες στην κούπα οι οποίοι δεν βγαίνουν στο πλυντήριο πιάτων. Για να τους αφαιρέσετε απλά ανακατέψτε αλάτι και λευκό ξίδι μαζί και τρίψτε τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι.

Τα κοσμήματα

Τα κοσμήματά σας είναι θαμπά; Ανακατέψτε μερικές κουταλιές  μαγειρικής σόδας και ανακατέψτε με 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Μουλιάστε τα κοσμήματα για 2 – 3 ώρες, ξεπλύνετέ τα κάτω από κρύο νερό και στεγνώστε με ένα πανί. Είναι έτοιμα.

Την ντουζιέρα

Το τηλέφωνο της ντουζιέρας μπορεί να φράξει από τα άλατα. Για να καθαρίσει θα πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδικασία.

  •  Αποσυνδέστε το τηλέφωνο από το σπιράλ, γεμίστε ένα κουβά ή μπολ με λευκό ξίδι και τοποθετήστε το μέσα μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  •  Εάν η κεφαλή του ντους δεν ξεβιδώνεται εύκολα, γεμίστε μια πλαστική σακούλα με ξύδι και τοποθετείστε το τηλέφωνο της ντουζιέρας μέσα σε αυτή.
  •  Αφήστε το ξύδι να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα ( προσοχή στο υλικό της ντουζιέρας καθώς μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα από το ξίδι).
  • Τα υπολείμματα μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Τον νεροχύτη

Αν ο νεροχύτης μυρίζει, ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο σιφόνι μία φορά την εβδομάδα και αφήστε το για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με βραστό νερό για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές.

Τα τζάμια

Για καθαρά τζάμια, γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ίση ποσότητα νερού και ξιδιού και ψεκάστε τα παράθυρα. Καθαρίστε με μια παλιά εφημερίδα και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

xsidi xriseis

Τον φούρνο μικροκυμάτων

Βράστε ένα διάλυμα ¼ φλιτζανιού λευκού ξιδιού και 1 φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να σχηματιστεί ατμός στο παράθυρο. Σκουπίστε τα υπολείμματα τροφίμων και ο φούρνος σας θα είναι πεντακάθαρος.

Την καφετιέρα

Καθαρίστε την καφετιέρα χρησιμοποιώντας μόνο ξίδι και νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα υπολείμματα ξιδιού μόνο με νερό.

Πηγή: experthometips.com


Πηγή