Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λίγο τσάι

To τσάι, είτε σε φακελάκι, είτε στην χύμα μορφή του, δεν λείπει από κανένα σπίτι.  Το απολαμβάνουμε περισσότερο τον χειμώνα και η κατανάλωσή του έχει διάφορα οφέλη για τον οργανισμό, ανάλογα και από τη εκάστοτε ποικιλία.

Αυτό που πιθανά δε γνωρίζατε είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τσάι και στην καθαριότητα του σπιτιού και μάλιστα με διάφορους τρόπους, από το καθάρισμα των ξύλινων δαπέδων μέχρι τον φούρνο μικροκυμάτων. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Καθαρίστε το ξύλινο πάτωμα με μαύρο τσάι

Στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα καθαριστικά ειδικά ξύλινο πάτωμα, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρο τσάι. Βάλτε στον κουβά μπόλικο ζεστό νερό και ρίξτε μέσα πέντε με έξι φακελάκια μαύρο τσάι. Αφήστε τα για τουλάχιστον δέκα λεπτά και χρησιμοποιήστε το για να σφουγγαρίσετε το παρκέ. Εάν το δοκιμάζετε την πρώτη φορά, σφουγγαρίστε πρώτα μία μικρή επιφάνεια για να δείτε πώς θα αντιδράσει το ξύλο.

Χρησιμοποιήστε το πράσινο τσάι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο

Γεμίστε ένα μπολ με νερό και βάλτε μέσα δύο με τρία φακελάκια πράσινο τσάι. Βάλτε το μπολ στο πίσω μέρος του ψυγείου και θα εξαφανίσει γρήγορα τις δυσάρεστες μυρωδιές.  Εάν έχετε φύλλα πράσινου τσαγιού,  μπορείτε να τα βράσετε και να βάλετε το τσάι σε ένα μπολ. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων με πράσινο τσάι

Βάλτε σε ένα μπολ ζεστό νερό και προσθέστε μέσα φύλλα ή φακελάκια πράσινα τσαγιού. Βάλτε το μπολ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το μέχρι να κρυώσει το νερό, με κλειστή την πόρτα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το νερό αυτό για να καθαρίσετε τα εσωτερικά και εξωτερικά τοιχώματα του  φούρνου.

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές από τα παπούτσια

Το πράσινο τσάι μπορεί να απορροφήσει και τις άσχημες μυρωδιές από τα παπούτσια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μέσα στο κάθε παπούτσι από ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού.

Πηγή: thespruce.com


Πηγή