Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν το πλυντήριο αφήνει λεκέδες στα ρούχα

Το πλυντήριο ρούχων είναι από τις οικιακές συσκευές με τη μεγαλύτερη χρήση. Πέρα από τα ρούχα, αρκετοί το χρησιμοποιούν για να πλύνουν κουβέρτες, παπλώματα, παπούτσια , πάνινα παιχνίδια των παιδιών.

Τι γίνεται όμως όταν το πλυντήριο ξαφνικά αφήνει λεκέδες στα ρούχα που δεν υπήρχαν πριν;

Ας δούμε τους πιο πιθανούς λόγους που συμβαίνει αυτό:

Μαλακτικό ρούχων

Από τους πιο συνηθισμένους λόγους που τα ρούχα σας έχουν λεκέ από το πλυντήριο , είναι το μαλακτικό. Τι εννοούμε… Συνήθως για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα πολλοί αυξάνουν την ποσότητα του μαλακτικού το οποίο όμως δεν διαλύεται, αφήνοντας στάμπα στα ρούχα. Επίσης, υπερφορτώνουν τον κάδο με ρούχα, με αποτέλεσμα το μαλακτικό να μένει στα ρούχα καθώς το νερό δεν κυκλοφορεί σωστά στον κάδο.

Απορρυπαντικό σε σκόνη

Το απορρυπαντικό σε σκόνη συχνά δεν λιώνει δημιουργώντας λεκέδες που είναι ακόμα πιο έντονοι κατά το σιδέρωμα. Κι εδώ η σωστή αναλογία απορρυπαντικού και ρούχων είναι η λύση. Αν παρόλα αυτά το απορρυπαντικό σε σκόνη εξακολουθεί να αφήνει λεκέδες, μπορείτε να διαλύσετε τη σκόνη με ζεστό νερό πριν θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο.

Θήκη απορρυπαντικού

Το πλυντήριο λόγω της συχνής χρήσης του χρειάζεται καθαρισμό. Αν λοιπόν στη θήκη απορρυπαντικού έχει συσσωρευτεί βρωμιά ή γλίτσα είναι πιθανόν να περάσει στα ρούχα. Λεκές μπορεί να προκληθεί επίσης και από τον κάδο του πλυντηρίου αν έχει σκουριάσει σε κάποιο σημείο ή τα λάστιχα δεν είναι καθαρά.

plintirio rouxon 2

Συχνές ερωτήσεις

Πώς πρέπει να καθαρίσω το πλυντήριο;

Προσθέστε μισό φλιτζάνι όξινο ανθρακικό νάτριο και δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι στη θήκη απορρυπαντικού. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε ζεστό και μετά ξεκινήστε έναν κανονικό πρόγραμμα πλύσης. Σταματήστε το πρόγραμμα όταν ο κάδος έχει νερό έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού. Μετά από περίπου μία ώρα, συνεχίστε το πρόγραμμα πλύσης.

Μπορεί η μαγειρική σόδα να βλάψει το πλυντήριο;

Ναι, μπορεί. Ενώ η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από δυσάρεστους λεκέδες στα ρούχα σας, μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος που συσσωρεύει και φράζει το διανομέα.

Χλωρίνη ή ξύδι: τι πρέπει να χρησιμοποιώ για τον καθαρισμό του πλυντηρίου;

Η χλωρίνη απαλλάσσει από μούχλα και βακτήρια. Το ξίδι βοηθά στη διάλυση των αλάτων. Παρατηρήστε το λεκέ πριν αποφασίσετε μεταξύ των δύο (ή επιλέξτε έναν συνδυασμό).

Πηγή: home.howstuffworks.com


Πηγή